e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Άγγελμα εορτής Εισοδίων της Παναγίας και μνήμης Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία στη Φανερωμένη Βανάτου 2021

Την ερχόμενη Κυριακή, 21η Νοεμβρίου 2021, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου εν Ζακύνθω, τιμώνται με κάθε εκκλησιαστική κατάνυξη, τα σεπτά Εισόδια της Κυρίας των Αγγέλων στον Ναό, προεορτάζοντας και την μνήμη του Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία, ως ακολούθως:

Εσπέρας Σαββάτου, 20ής Νοεμβρίου 2021
Ώρα 4.30 μ.μ.: Ο Αναστάσιμος Εσπερινός.

Πρωί Κυριακής, 21ης Νοεμβρίου 2021
Ώρα 8 π.μ.: Ο εόρτιος Όρθρος, με την τάξη των Καταβασιών των Χριστουγέννων «Χριστός γεννάται...» και στο τέλος Αρτοκλασία.
Ώρα 9 π.μ.: Η Θεία Λειτουργία. 
Θα ομιλήσει ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας, με θέμα: "Η είσοδος της Παρθένου Μαρίας στον Ναό ως είσοδος του πιστού στην εν Χριστώ πραγματικότητα. Θεομητορικές αναφορές στον βίο του νεοφανούς Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία".

Μετά χαράς αναμένουμε τους Ενορίτες και Φίλους μας σε αυτή την ευλογημένη ευκαιρία απόδοσης οφειλόμενης τιμής προς "την Θεοτόκον και Μητέρα του Φωτός" και τον λαοφιλή Όσιο Ιάκωβο (Τσαλίκη)!


Δεν υπάρχουν σχόλια: