e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Μνήμη Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως Δαμασκηνού στην Θεολογική Σχολή Χάλκης

Μετά το πέρας της ακολουθίας του Όρθρου, ανεγνώσθη σήμερα, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, υπό του Καθηγουμένου, Θεοφ. Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κυρού Δαμασκηνού, του από Ελβετίας, σημαίνοντος ιεράρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά τον παρελθόντα αιώνα, επ' αφορμή της συμπληρώσεως δεκαετίας από της προς Κύριον εκδημίας του.
Ο αείμνηστος Μητροπολίτης, κατά κόσμον Βασίλειος Παπανδρέου, απεφοίτησε από την Θεολογική Σχολή το 1959, αφού υπέβαλε επί πτυχίω διατριβή με θέμα "Η Αρμενική Εκκλησία από της ιδρύσεως αυτής μέχρι της αποσπάσεώς της από της Ορθοδόξου Εκκλησίας".




Δεν υπάρχουν σχόλια: