e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Φηρά Σαντορίνης: Πρώτη Θ. Λειτουργία Μητροπολίτου Θήρας κ. Αμφιλοχίου στην καθέδρα του [video-photos]


 Φηρά Σαντορίνης, πρωί Κυριακής ΙΓ΄ Λουκά, 28ης Νοεμβρίου 2021, στον Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου, τελείται Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεστώτος του νεοενθρονισθέντος Σεβ. Μητροπολίτου Θήρας, Αμορφού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ:


Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου, στα Φηρά της Σαντορίνης, τέλεσε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, συνιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Φίλιππων κ. Στεφάνου και Φθιώτιδος κ. Συμεών, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου και Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου συνευχομένων εντός του ιερού Βήματος.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή και στα περικοσμούντα τον κ. Αμφιλόχιο χαρίσματα.

Παρέστησαν η Βουλευτής Κυκλάδων κα Αικατερίνη Μονογυιού, ο Έπαρχος Θήρας, ο Δήμαρχος Αμοργού, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο πιστός λαός, ο οποίος προσήλθε, τηρών τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, να ευχηθεί στο νέο Ποιμενάρχη του.

Ο νέος Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους και, ιδιαιτέρως τον πλοιοκτήτη κ. Μάριο Ηλιόπουλο για την έκτακτη εχθές δρομολόγηση του ταχυπλόου Champion jet 2, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των επιθυμούντων να παραστούν στην ενθρόνισή του, και το φιλευσεβές και φιλάνθρωπο ζεύγος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, για την άμεση και πρόθυμη ανταπόκρισή του να ικανοποιήσουν υποβληθέν αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεώς του.




























Δεν υπάρχουν σχόλια: