e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Κυριακή προ Χριστουγέννων 2021 στην Παναγούλα Βανάτου


Πρωί Κυριακής προς της Χριστού Γεννήσεως, 19ης Δεκεμβρίου 2021, ημέρας αποδόσεως της τριήμερης χειμερινής εορτής του Αγίου Διονυσίου, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου ιερούργησε εκτάκτως ο π. Ιωάννης Ρένεσης, δεδομένου ότι ο οικείος Εφημέριος χρειαζόταν να παρασταθεί στην πανηγυρίζουσα Μονή του Αγίου Διονυσίου.
    Τον π. Ιωάννη πλαισίωσαν ιεροψαλτικώς οι κ.κ. Διονύσιος Ρένεσης και Σπυρίδων Δρογγίτης. Μνημονεύτηκε, εξάλλου, ένα χρόνο μετά την κοίμησή του, ο συντοπίτης μας και παλαιός Αγροφύλακας, αείμνηστος Αναστάσιος Αρβανιτάκης.
    Σημειωτέον ότι, στο πλαίσιο της τιμής προς τον Άγιο της Συγγνώμης, Προστάτη και Πολιούχο Ζακύνθου, είχαν εκτεθεί για προσκύνημα, εκτός από δύο καλαίσθητα Εικονίσματά Του, μια ιερά Εμβάδα (παντούφλα) Του, καθαγιασθείσα στο σεπτό Σκήνωμά Του και η οποία έχει δωρηθεί προ 20ετίας στην Ενορία, προς αγιασμόν, από τον Καθηγούμενο της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου.




































Δεν υπάρχουν σχόλια: