e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Νέο Έτος 2022

Το τέλος ενός έτους αποτελεί την αφετηρία του νέου, που αρχίζει. Ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε αποτελεί την παρακαταθήκη της νέας, που ξεκινά.

Τα δύο προηγούμενα έτη, με την πανδημία του κορωνοϊού να έχει κυριαρχήσει στην ζωή μας, βιώσαμε όλοι οι άνθρωποι πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Αμέτρητοι συνάνθρωποί μας νόσησαν, με την αποθεραπεία τους να δείχνει αβέβαιη για το υπόλοιπο της ζωής τους. Δυστυχώς, το πιο τραγικό, πάρα πολλοί έχασαν την ζωή τους, αφήνοντας πίσω τους πόνο και πίκρα στις οικογένειές τους, και αμέτρητα ορφανά παιδιά. Αρνητές της πανδημίας, παρά το σοβαρό της κατάστασης, κέρδιζαν έδαφος παρασύροντας πολλούς με τις θεωρίες τους, με σκοπό να διχάσουν την κοινωνία μας. Η κοινή λογική παραχώρησε την θέση της στον παραλογισμό και την παραπληροφόρηση. Υπήρξε πεισματική άρνηση της υπαρκτής πραγματικότητας, με τις θεωρίες συνομωσίας να χτυπούν ανελέητα την εμπιστοσύνη στην επιστήμη.

Αυτές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις μάς κούρασαν και μας ταλαιπώρησαν, κλόνισαν τις σχέσεις μας, τις έφτασαν στα όριά τους.

Εύχομαι από καρδιάς, το νέο έτος 2022 που ανατέλλει, να είναι έτος αναγέννησης και ανακαίνισης κάθε πτυχής της ζωής μας. Να διδαχθούμε από τα λάθη μας και να δώσουμε πάλι την ευκαιρία στην ταλαιπωρημένη κοινωνία μας να ανασυνταχθεί και να ορθοποδήσει μέσα από τα συντρίμμια του παρελθόντος.

Το νέο έτος 2022 ας γίνει αφετηρία μιας νέας προσπάθειας, να κερδίσουμε πάλι την χαρά και το χαμόγελό μας, το οποίο μας έλειψε και σκοτείνιασε η ζωή μας. Να καταφέρουμε να αγκαλιάσουμε πάλι τον συνάνθρωπό μας, με την αγάπη να γίνεται το κλειδί που ανοίγει τις καρδιές όλων.

Καλή χρονιά, χαρούμενη και ευλογημένη, γεμάτη υγεία και χαμόγελα.

Ο καθηγούμενος της Ι. Μ. Εσφιγμένου

+αρχ. Βαρθολομαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια: