e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Λίγο πριν από την έλευση του Χριστού

Εόρτιες σκέψεις του π. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΕΣΗ 

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι να φτάσουμε στη μέρα που ο Χριστός θα ξανάρθει. Άλλη μια φορά θα προετοιμαστούμε για τον ερχομό Του. 

Ο Χριστός έρχεται για την λύτρωση όλου του ανθρωπίνου γένους, την ανακούφιση «των κοπιώντων και πεφορτισμένων» (Ματθ. ια΄, 28). 

Ο Χριστός έρχεται, όπως και τότε, να μας χαρίσει την αγάπη, τη γαλήνη, την ειρήνη Του. 

Ο Χριστός έρχεται τώρα δυο χιλιάδες χρόνια, για να αποβάλει το μίσος των ανθρώπων και να φέρει την αγάπη, να διαλύσει τα σκοτάδια στις ψυχές μας, να φέρει το φως και να μας απαλλάξει από την κακία και να μας επαναφέρει στο αρχαίο κάλλος. 

Έρχεται να γεννηθεί στην έρημη και παγερή φάτνη της Βηθλεέμ, για να μας δείξει την απλότητα, την ταπείνωση και την σωφροσύνη που πρέπει να έχουμε, ώστε να γίνει η καρδιά μας η ζεστή φάτνη που θα Τον υποδεχτεί

Η εκκλησία μας ψάλλει «Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί πού ἐγεννήθη ὁ Χριστός». Με αυτές τις λέξεις η αγία μας Εκκλησία μάς καλεί να ακολουθήσουμε όλοι, όπως οι Μάγοι από ανατολών τον αστέρα και με καθαρή τη καρδιά να συναντήσουμε τον Σαρκωθέντα Χριστό. 

Καλά, ευλογημένα και πνευματοφόρα Χριστούγεννα!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: