e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Ευχαριστιακή Σύναξη και Γενική Συνέλευση του Βικαριάτου της Μητροπόλεως Γαλλίας [video-photos]


 Ordinations au diaconat de Cyrille (paroisse d’Agen) et au sacerdoce du diacre Théophile (paroisse de Rennes ) ce matin lors de la liturgie épiscopale célébrée par le métropolite Emmanuel de Chalcedoine en ouverture de l’assemblée générale du Vicariat

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ προέστη σήμερα, Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, της Ευχαριστιακής Συνάξεως στον Ι. Ναό του Βικαριάτου της Μητροπόλεως Γαλλίας στο Παρίσι και χειροτόνησε νέο Διάκονο και νέο Πρεσβύτερο. Στη συνέχεια προήδρευσε των εργασιών της Γενικής Συνελεύσεως του Βικαριάτου, όπου αναγνώστηκε Πατριαρχικό Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 

Πατριαρχικό Μήνυμα στη Γενική Συνέλευση του Βικαριάτου της Ι. Μητροπόλεως Γαλλίας


 Message du patriarche Bartholomée à l’occasion de l’Assemblée Générale du Vicariat – 3 juillet 2021. 

Votre Éminence, le métropolite Emmanuel de Chalcédoine, président du Vicariat sainte Marie de Paris et saint Alexis d’Ugine, 
fils et filles bien-aimés dans le Seigneur, 
membres de l’Assemblée Générale dudit Vicariat, que la Grâce et la Paix du Ressuscité, notre Seigneur, Dieu et Sauveur Jésus-Christ, soient avec vous tous. 

"Λειτουργόν ἱερουργοῦντα Εὐαγγέλιον Χριστοῦ"

 «Τί σε νῦν Ἀνδρέα καλέσωμεν; ἀσκητήν τῶν παθημάτων ἁμαυροῦντα τάς ὁρμάς, λειτουργόν ἱερουργοῦντα Εὐαγγέλιον Χριστοῦ, κιθάραν μελωδοῦσαν τά τοῦ Πνεύματος, κινύρα καταθέλγουσαν τά σύμπαντα, νέον Δαυΐδ γνωριζόμενον, τῆς κιβωτοῦ προσκιρτήσαντα τῆς χάριτος καί τῆς Νέας Διαθήκης, σοφέ» (Στιχηρό του Εσπερινού για τον Άγιο Ανδρέα Κρήτης, τον Ιεροσολυμίτη)

«Τι να σε αποκαλέσουμε τώρα, άγιε Ανδρέα; Θα σε πούμε ασκητή που έσβησες τις ορμές των παθών. Θα σε πούμε λειτουργό που έκανες έργο ιερό σου την διακονία και την κήρυξη του Ευαγγελίου του Χριστού. Θα σε πούμε κιθάρα που έπαιξες το μελωδικό τραγούδι του Αγίου Πνεύματος. Θα σε πούμε κινύρα, που με την μουσική σου καταγοητεύεις όλο τον κόσμο. Θα σε πούμε νέο Δαυΐδ, γιατί όπως εκείνος σκίρτησε μπροστά στην κιβωτό της Παλαιάς Διαθήκης, εσύ σκίρτησες μπροστά στην κιβωτό της χάριτος και της Νέας Διαθήκης. Είσαι σοφός κατά Θεόν». 

Ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών λειτούργησε στη Χαλκηδόνα

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έγινε σήμερα, Σάββατο 3η Ιουλίου 2021, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνος, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέου. 

Στο Πατριαρχείο Μόσχας ονομάζουν «βία και αρπαγές» τις νόμιμες μεταβάσεις των ενοριών προς την Ουκρανική Εκκλησία

Στην εν Ουκρανία Ρωσική Εκκλησία επαναλαμβάνουν τα παλιά ψέματα, στα οποία χαρακτηρίζουν ως «βία» και «αρπαγή» τη μετάβαση των ενοριών στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Μάλιστα «προβλέπουν» περισσότερη «βία» μετά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία. «Αίμα, αρπαγή ναών.., Πού είναι η ειρήνη, πού είναι η αγάπη για το Θεό, για τον πλησίον, πού είναι η πίστη στο Θεό; Αυτή είναι η ουσία αυτής της οργάνωσης, η οποία έλαβε τον Τόμο από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο» – λέει ο Αρχιεπίσκοπος της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας Νικόλαος κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης που οργανώθηκε από την φιλορωσική οργάνωση «Miryani».

Η Χειροτονία του Επισκόπου Αργυρουπόλεως κ. Αμβροσίου στο Ντίσελντορφ [live]

Σήμερα, Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, τελείται στον Ι. Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στο Ντίσελντορφ η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Αργυρουπόλεως Αμβροσίου, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου. 

Συμμετέχουν οι Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Βελγίου κ. Αθηναγόρας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, και οι Επίσκοποι Λεύκης κ. Ευμένιος, Αριανζού κ. Βαρθολομαίος, Μηδείας κ. Απόστολος και Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: