e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Ο Ιερομόναχος Αντίπας Αγιορείτης για τη μάστιγα των ψευδοπροφητών [video]

Ένα από τα σημεία στα οποία η Εκκλησία μας αντιμετωπίζει ένα κώλυμα, είναι η ύπαρξη ατόμων έξω από τους κόλπους της Εκκλησίας τα οποία προσπαθούν για προσωπικούς λόγους να διαστρέψουν το μήνυμα του Ευαγγελίου και του κηρύγματος του Χριστού, εκούσια ή ακούσια.

Πρέπει η Εκκλησία ενωμένη να θέσει σωστές βάσεις για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της διάσπασης που προκαλείται από τον λόγο αυτών των ατόμων και να συνεχίζει να κηρύττει το ατόφιο και θείο Ευαγγέλιο.

ΕΞΗΓΕΙ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ π. ΑΝΤΙΠΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Κυριακή Β΄ Ματθαίου, 4.7.2021, στη Φανερωμένη Βανάτου εν Ζακύνθω


Πρωί Κυριακής Β΄ Ματθαίου, 4ης Ιουλίου 2021, εορτή του Αγίου Ανδρέου Κρήτης, στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου, ιερουργήσαντος του Εφημερίου π. Παναγιώτου Καποδίστρια, ψάλλοντος δε και  ιεροκηρύξαντος του κ. Σταματίου Ζούλα. Βοηθός ιεροψάλτης ήταν ο κ. Σπυρίδων Σαρατσένος.
[Φωτογραφίες: Σπύρος Δρογγίτης]

Τιμώντας τον Άγιο Μητροπολίτη Αθηνών Μιχαήλ Χωνιάτη στον Ναό Αγ. Γεωργίου Νέου Ψυχικού [video]

Πρωί Β΄ Κυριακής Ματθαίου, 4ης Ιουλίου 2021, στον Ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, τιμώντας εξαιρέτως τον Άγιο Μιχαήλ τον Χωνιάτη Μητροπολίτη Αθηνών, δεδομένου ότι άγει τα ονομαστήριά του ο Ιερατικώς Προϊστάμενος, Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Σταθάκης. Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Θεοφ. Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος ομίλησε κατάλληλα προς τους εκκλησιασθέντες. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ:

Προσκυνηματική επίσκεψη εκ της Μονής Εσφιγμένου στο Φανάρι

Ο πανοσιολ. καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος και λοιποί πατέρες με πολλή συγκίνηση και σεβασμό επισκέφθηκαν στις 16-17/6/2021 την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Είχαν την τιμή και την ευλογία να συναντηθούν με τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, καθώς και με σεβαστούς πατέρες και αδελφούς, οι οποίοι υπηρετούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Κυριακή Β΄ Ματθαίου, 4.7.2021, στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 4 Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Ανδρέου Κρήτης, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο ναΰδριο της Σχολής, χοροστατούντος από του παραθρονίου του Καθηγουμένου, Θεοφ. Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.
Εκκλησιάστηκαν πιστοί από το νησί και την Πόλη, τηρουμένων των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Σε νοσοκομείο της Ρώμης εισήχθη ο Πάπας Φραγκίσκος

Στην πανεπιστημιακή πολυκλινική Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης εισήχθη σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος για επέμβαση στο παχύ έντερο, όπως έκανε γνωστό το Βατικανό. Η Αγία Έδρα πρόσθεσε ότι η επέμβαση αυτή είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό και οφείλεται σε εκκολπώματα του παχέος εντέρου. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς μετά από ολιγοήμερη ανάρρωση ο πάπας Φραγκίσκος θα επιστρέψει στο Βατικανό και στα καθήκοντά του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Με Αρχιερατική Χοροστασία η Κυριακή Β΄ Ματθαίου, 4.7.2021, στο Φανάρι

Σήμερα το πρωί, Κυριακή Β΄ Ματθαίου, 4 Ιουλίου 2021, στον πάνεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος από του παραθρονίου του Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης κ. Ιωακείμ. 
Φωτογραφίες: Yani Kayakoparan