e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Αρχιερατικός Εσπερινός για την Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή στο χωριό Μαριές Ζακύνθου


21.7.2021 εσπέρας στον πανηγυρίζοντα την Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή Ναό του ορεινού χωριού Μαριές Ζακύνθου. Χοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης, Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄.

Το Πατριαρχείο Μόσχας επιχειρεί να ακυρώσει την επίσκεψη του Βαρθολομαίου στην Ουκρανία

Οι προετοιμασίες για την σταυρο-πορεία της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Οι οργανωτές διατυμπανίζουν ανοιχτά το γεγονός ότι σκοπός αυτών των εκδηλώσεων -στις 27 Ιουλίου- είναι η υπονόμευση της επίσκεψης Βαρθολομαίου, η οποία έχει προγραμματιστεί για το τέλος Αυγούστου, στους εορτασμούς των 30 ετών Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Στην κατεχόμενη Μακέεβκα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ιεραρχών της Ρωσικής Εκκλησίας με τρομοκράτες της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ»

Πληροφορίες από την πόλη Μακέεβκα του Ντονμπάς, που βρίσκεται υπό την κατοχή των υβριδικών ρωσικών δυνάμεων και των τρομοκρατών της οργάνωσης «λαϊκή δημοκρατία του ντονέτσκ» (συντ.«ΛΔΝτ») αναφέρουν ότι στις 17 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία εκτός από τους τρομοκράτες της «ΛΔΝτ» και στελέχη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών συμμετείχαν και ιεράρχες από την επισκοπή του Ντόνετσκ του Πατριαρχείου Μόσχας.

Θεοποιείς την λαβίδα; Είσαι ειδωλολάτρης | Do You Worship the Communion Spoon? Then You Are a Pagan

Εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά

Τι κρίμα; Δεν το καταλαβαίνεις και νομίζεις, ότι είσαι ο πιο ορθόδοξος. Φωνάζεις προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι κατέχεις την αλήθεια. Χωρίς να το καταλαβαίνεις θεοποιείς τη λαβίδα. Η Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα Χριστού. Είναι φάρμακο αθανασίας. Η λαβίδα είναι ένα όργανο. Όργανο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας και τίποτε άλλο. Θεοποιείς τη λαβίδα; Είσαι ειδωλολάτρης.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τιμά την Ιατρική και τους θεράποντές της

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος

Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος ἐπεράτωσε τάς τακτικάς ἐργασίας αὐτῆς τήν 21ην Ἰουλίου τρ. . . Κατ᾿ αὐτάς, συνεζητήθη καί ἐξετιμήθη θυσιαστική καί οὐσιαστική προσφορά τῆς ἰατρικῆς ἐπιστήμης καί τῶν θεραπόντων της εἰς τήν ἀντιμετώπισιν τῆς σοβούσης πανδημίας.

Ὡς ἐκ τούτου, ἀπεφασίσθη ὅπως καθιερωθῇ πλησιεστέρα πρός τήν 17ην καί 18ην Ὀκτωβρίου ἑκάστου ἔτους (Σύναξις τῶν Ἁγίων Ἀναργύρων καί τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου καί Εὐαγγελιστοῦ Λουκᾶ τοῦ Ἰατροῦ) Κυριακή, ὡς ἡμέρα Συνάξεως πάντων τῶν Ἁγίων Ἰατρῶν, ὥστε καί ἐπ᾿ ἐκκλησίας νά τιμᾶται ὅλη συνεισφορά τῆς ἐπιστήμης ταύτης πρός τήν ἀνθρωπότητα.

Διά τό τρέχον ἔτος 2021 Σύναξις αὕτη θά τιμηθῇ τήν 17ην Ὀκτωβρίου.


Το Μέγα Μήνυμα του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Γαλλίας Δημητρίου [video]

Ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Δημήτριος, μετά την παμψηφεί εκλογή του, έδωσε χθες το Μικρό και το Μέγα Μήνυμα στο Φανάρι, κατά τα ισχύοντα, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

"Σε μαύρο άσπρο φως". Αναδρομική Έκθεση – Αφιέρωμα του "Αληθώς" στη ζωγράφο ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΣΕΑ

Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου «Αληθώς», συνεχίζοντας τις καλλιτεχνικές δράσεις του για το φετινό καλοκαίρι, σας προσκαλεί στην 

Αναδρομική Έκθεση – Αφιέρωμα στη Μαρία Ρουσέα

με γενικό τίτλο 

"Σε μαύρο άσπρο φως".

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. Η Εγκύκλιος της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη χρεία Εμβολιασμού

ΕΛ­ΛΗ­ΝΙ­ΚΗ ΔΗ­ΜΟ­ΚΡΑ­ΤΙ­Α

Η Ι­Ε­ΡΑ ΣΥ­ΝΟ­ΔΟΣ

ΤΗΣ ΕΚ­ΚΛΗ­ΣΙ­ΑΣ ΤΗΣ ΕΛ­ΛΑ­ΔΟΣ

Δ/νσις : Ἰωάννου Γενναδίου 14 – 115 21, Ἀθῆναι

Τηλ. 210-72.72.204, Fax 210-72.72.210, e-mail: contact@ecclesia.gr

Αριθμ. Πρωτ. 3074

θήνησι τη‚ 14ῃ Ἰουλίου 2021

Αριθμ. Διεκπ. 1365

Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ 3 0 4 5

Πρός

τό Χρι­στε­πώ­νυ­μον Πλή­ρω­μα

τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος


Θέμα: «Ἐκκλησία καί ἐπιστήμη στόν ἀγῶνα κατά τῆς πανδημίας»