e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

“Μηδέν απελπίζοντες”


 Πλὴν ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν καὶ ἀγαθοποιεῖτε καὶ δανείζετε μηδὲν ἀπελπίζοντες, καὶ ἔσται ὁ μισθὸς ὑμῶν πολύς, καὶ ἔσεσθε υἱοὶ ὑψίστου, ὅτι αὐτὸς χρηστός ἐστιν ἐπὶ τοὺς ἀχαρίστους καὶ πονηρούς”  (Λουκ. 6, 35) 

“Αντίθετα, εσείς ν’ αγαπάτε τους εχθρούς σας, να κάνετε το καλό και να δανείζετε, χωρίς να περιμένετε να πάρετε πίσω τίποτα. Έτσι, ο Θεός, που είναι καλός ακόμα και με τους αχάριστους και τους κακούς, θα σας ανταμείψει με το παραπάνω και θα σας κάνει τα παιδιά του” 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στηρίζει τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου

Ι. Μητρόπολις Αρκαλοχωρίου

Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κύριος Κύριος ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ προσέφερε ηθική στήριξη με εγκάρδιες ευχές και υλική βοήθεια με σεβαστό οικονομικό ποσό για την ενίσχυση της σεισμόπληκτης Ιεράς Μητροπόλεως και του ποιμνίου της, που δοκιμάζεται από τους καταστροφικούς σεισμούς.

Προσκυνητές από την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας στη Ζάκυνθο, υπό τον Μητροπολίτη Βινίτσης [photos]


Σήμερα, 2 Οκτωβρίου 2021, κατά τις πρωινές ώρες, πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στη Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, περιηγητές από την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Βινίτσης και Μπαρ κ. Συμεών, Συνοδικό Μέλος της επίσημης Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπό τον Μακ. Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο.
     Τον Μητροπολίτη Συμεών και τους προσκυνητές υποδέχθηκε θερμά ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, αφενός μεν τους καλωσόρισε στο νησί του Αγίου της Συγγνώμης και της Ανεξικακίας, γνωρίζοντάς τους μάλιστα τα της συγχωρήσεως του φονιά του αδελφού του Αγίου Διονυσίου, αφετέρου δε, αναφέρθηκε στην ολόθυμη στήριξη της νεοπαγούς Εκκλησίας της Ουκρανίας, που παρείχε απαρχής η τοπική Εκκλησία της Ζακύνθου, στο πλαίσιο της αναγνώρισης εκ μέρους της Ελλαδικής Εκκλησίας, της δίκαιης και κανονικής αποφάσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου για χορήγηση Τόμου Αυτοκεφαλίας στην εμπερίστατη και ταλαιπωρημένη Εκκλησία της Ουκρανίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Σχόλια για τα σχέδια των Ρώσων κατά όσων αναγνωρίζουν την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας [video]

Μπλοφάρει η Μόσχα όσον αφορά στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας; Η διείσδυση της Ρωσίας στην Κύπρο. Οι μπίζνες του Πατριάρχη Ρωσίας. Μια πρώτη ανάλυση των τεκταινομένων από τον δημοσιογράφο Κώστα Ονισένκο και το Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Μιμητές Θεού


π. Δημητρίου Μπόκου 

Με τρόπο άκρως παιδαγωγικό ο νομοθέτης Χριστός οδηγεί τον κόσμο του από τις εύκολες ασκήσεις στις δύσκολες. Διαβαθμίζει τον νόμο του και αποκαλύπτει το θείο του θέλημα σταδιακά, ανάλογα με τις πνευματικές προϋποθέσεις και τον βαθμό δεκτικότητας των ανθρώπων κάθε εποχής. Ο άνθρωπος είναι οικοδομή του Θεού. Ο Χριστός τη χτίζει μεθοδικά ως σοφός αρχιτέκτων. Αυτό μας θυμίζει και το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής (Β΄ Λουκά).