e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Εσπερινή Λειτουργία αύριο για τον Άγιο Μηνά στον Ναό Φανερωμένης Βανάτου (11.11.2021, 5 μ.μ.)


Εσπερίσαμε απόψε, 10.11.2021, στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου, επί τη αυριανή ιερά μνήμη των Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου, δεδομένου ότι μια ευλαβέστατη Οικογένεια, που δραστηριοποιείται εργασιακά στην Ενορία μας, έχει προσφέρει στον Ναό καλαίσθητη Εικόνα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά και κατ' έτος τιμά δεόντως τον Άγιο του Θεού.
    Η Θεία Λειτουργία θα γίνει αύριο, 11.11.2021, ΟΧΙ ΤΟ ΠΡΩΙ, αλλά το ΔΕΙΛΙΝΟ, από 5 έως 6.15 μετά μεσημβρίας. Και τούτο, για να διευκολυνθούν προς εκκλησιασμόν οι εργαζόμενοι συντοπίτες μας. Θα γίνει και η καθιερωμένη Αρτοκλασία. Την διακονία του κηρύγματος έχει αναλάβει ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας - εκπαιδευτικός.
    Όσοι φιλάγιοι και φιλομάρτυρες, προσέλθετε! Μετά μάλιστα από σχετική προετοιμασία, δύνασθε να συμμετέχετε στην Θεία Κοινωνία μέσω του Ποτηρίου της Ζωής!

Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Παράγοντας ενότητας η Αρχιεπισκοπή για τον Ελληνισμό στην Αμερική»

10 Νοεμβρίου 2021, ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Ιστορική» χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Νέα Υόρκη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Action24. 

Ευχές προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, για ταχεία ανάρρωση, από τον Πάπα Ρώμης, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και τον Δήμαρχο της Πόλεως


Τις εγκάρδιες ευχές του για ταχεία ανάρρωση και την αδελφική συμπαράστασή του εκφράζει, με επιστολή του, ο Αγιώτατος Πάπας Ρώμης Φραγκίσκος προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με αφορμή την πρόσφατη μικρή δοκιμασία της υγείας του.
Επίσης, τις αδελφικές ευχές του προς τον Παναγιώτατο εξέφρασε ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους.
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη επικοινώνησε τηλεφωνικώς, σήμερα, Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021, και ο Εντιμ. κ. Ekrem İmamoğlu, Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Πόλεως, ο οποίος εκτός από το έντονο ενδιαφέρον του για την υγεία του Παναγιωτάτου, θέλησε να πληροφορηθεί και για την πρόσφατη επίσκεψή του στις Η.Π.Α..

Πατριαρχικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ναό Αγίου Μηνά Υψωμαθείων [photos]

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός  Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, επί τη ιερά μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου, χοροστάτησε την Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021, στον Μ.  Εσπερινό που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά Υψωμαθείων.

Δεν φθάνει να μην κάνεις το κακό


«Πολλές φορές κάποιος δεν κάνει το κακό, αλλ’ όμως δεν κάνει ούτε το καλό. Δεν αδικεί, όμως ούτε και ελεεί. Δεν μισεί, όμως ούτε αγαπάει» (Αββάς Δωρόθεος)

Η ανατροφή των παιδιών έχει συνήθως έναν χαρακτήρα αποτρεπτικό. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να μάθουν να κάνουν το κακό, ό,τι βλάπτει τα ίδια και τους άλλους, ό,τι παραβιάζει όρια και κανόνες, και γι’  αυτό, συχνά, η σκέψη και ο λόγος μας λειτουργούν στην προοπτική του «μη», του «πρόσεξε», του «Όχι». Λιγότερο στην προσοχή μας εμπίπτει η ανάγκη τα παιδιά να κάνουν το καλό. Δεν είναι μόνο ζήτημα θετικής προσέγγισης της ζωής. Έχει να κάνει και με την διαμόρφωση ενός ήθους το οποίο λειτουργεί αναγεννητικά για την ύπαρξη. Κάνει τον άνθρωπο να πορεύεται προς το αγαθό, όχι απλώς προς το χρήσιμο, αλλά προς το φως. Όποιος κάνει το καλό, εκτός από την υπακοή στον Χριστό, δίνει χαρά στους άλλους, ελπίδα ότι η ζωή δεν είναι σκοτάδι στο οποίο πρέπει να επιβιώσουμε με κάθε τρόπο, ακόμη κι αν γίνουμε ένα μ’ αυτό, αλλά φως, το οποίο μπορούμε να εγκολπωθούμε και να το προσφέρουμε.

Πατριαρχικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ναό Αγίου Μηνά Υψωμαθείων [video]


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε απόψε, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, κατά τον Μ. Εσπερινό, ο οποίος στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, της Περιφέρειας Υψωμαθείων.

Τον Πατριάρχη προσφώνησε καταλλήλως ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Επόπτης της Περιφερείας Υψωμαθείων, Βλάγκας και Κοντοσκαλίου. Αντιφώνησε ο Πατριάρχης, αναφερόμενος στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αμερική και εκφράζοντας την ευαρέσκειά του προς τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας για το επιτελούμενο έργο στην Περιφέρεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Ο Μητροπολίτης Ντένβερ Ησαΐας μολύνθηκε με τον κορωνοϊό

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τον Μητροπολίτη Ντένβερ Ησαϊα. Φωτογραφία Αρχείο «Ε.Κ.» /Ηλίας Νεοφυτίδης

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Ντένβερ Ησαΐας μολύνθηκε από τον κορωνοϊό και αναρρώνει σε απομόνωση στην οικία του. Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι στον Σεβασμιότατο Ησαΐα του χορηγήθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα.

Υπογραμμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Ησαΐας  δεν εμφανίσθηκε διόλου στις εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Οκτωβρίου.

09 Νοεμβρίου 2021, Του Θεόδωρου Καλμούκου