e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Επαρχιούχος Επίσκοπος Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας εξελέγη ο π. Νεκτάριος Kabuye

Στις 12 Ιανουαρίου 2022 η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ανάμεσα στις αποφάσεις της, εξέλεξε τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Καμπούγιε σε Επαρχιούχο Επίσκοπο Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας. 

Ο Εφηφισμένος Επίσκοπος του Αλεξανδρινού Θρόνου κατάγεται από την Ουγκάντα και είναι τέκνο 15μελούς οικογένειας. Ασπάστηκε την Ορθοδοξία και βαπτίστηκε στην ηλικία των 18 ετών και τον ακολούθησαν και όλα τα άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Μοναχός εκάρη από τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος τον Νοέμβριο του 2013 και ακολούθως εισήλθε στον Κλήρο, διακονώντας στην Αθήνα καθ' όλη την μέχρι τώρα ιερατική πορεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: