e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Κατανυκτικό Ψυχοπαράσκευο 2022 στο Βανάτο, ποτίζοντας τις ρίζες του δέντρου της ζωής μας

Προ-ανοιξιάτικο δειλινό της Παρασκευής των Ψυχών, 25ης Φεβρουαρίου 2022, αναπέμποντας ευχές-προσευχές για τους αλησμόνητους Κεκοιμημένους οικογενείς και φίλους μας, στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου. 
     Ευάριθμοι Ενορίτες προσήλθαν, ώστε να προσκομίσουν τις λειτουργιές και τα κόλλυβα εις μνήμην των Αγαπημένων: Προπάππων, πάππων, γονέων, συζύγων, τέκνων, αδελφών, συγγενών, φίλων, μα και εχθρών, κυρίως αυτών. Όλων εκείνων -όπως είπε στην ομιλία του ο Εφημέριος- οι οποίοι αποτελούν τις ρίζες του Δέντρου της Ζωής μας και τώρα, από την άλλη Όχθη, αναμένουν εναγωνίως εμάς, να τους προσφέρουμε μια κάποια ανάψυξη, δηλαδή δροσιά μνημόνευσης
     "Ας είναι Άπαντες αναπαυμένοι", είπε ο π. Παναγιώτης κλείνοντας τον λόγο του. "Και ας ελπίσουμε, οι δικοί μας απόγονοι, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, να μας θυμούνται κι εμάς, όταν μεθαύριο θα βρισκόμαστε στη Θριαμβεύουσα Εκκλησία".

























Δεν υπάρχουν σχόλια: