e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Ο Κιέβου Επιφάνιος ανάμεσα στους ηρωικώς αγωνιζόμενους Ουκρανούς

Ο ίδιος ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μηττοπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος γράφει στη σελίδα του στο facebook:

"Ζούμε σε άλλες πραγματικότητες για περισσότερο από μια εβδομάδα τώρα και το Κίεβο έχει αλλάξει σημαντικά από την αρχή του πολέμου. Δεν υπάρχουν σχεδόν αυτοκίνητα στους δρόμους, η παχύρρευστη σιωπή διακόπτεται από σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, σημεία ελέγχου παντού, σκαντζόχοιροι αντιαρματικών - και άνθρωποι, δυνατοί άνθρωποι με τη φωτιά στα μάτια.

Σήμερα συναντήθηκα με στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και στρατιώτες της Εδαφικής Άμυνας του Κιέβου, συνομίλησα μαζί τους προσωπικά και τους πρόσφερα εικόνες με προσευχές που θα τους στηρίξουν πνευματικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Σήμερα, κάθε Ουκρανός πρέπει να βρίσκεται εκεί που τον χρειάζονται περισσότερο, όπου μπορεί να αποφέρει τα μέγιστα οφέλη προς όφελος του κράτους μας και του ουκρανικού λαού. 

Σήμερα, όλοι είναι σημαντικοί για τη χώρα μας: στρατιώτες, εθελοντές, διπλωμάτες, γιατροί, ιερείς, εργαζόμενοι σε κρίσιμες υποδομές - όλοι αυτοί που με τις πράξεις τους, όσο μικρές κι αν είναι, φέρνουν την αναμφισβήτητη νίκη της Ουκρανίας και τη δίκαιη ειρήνη που τόσο λαχταρούμε και ζητούμε.

Η τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας είναι πάντα με τον λαό και τους υπερασπιστές μας. 

Αν και βρισκόμαστε σε δύσκολες συνθήκες, συνεχίζουμε να τελούμε λατρευτικές ακολουθίες, μυστήρια και οι ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, μαζί με τους στρατιώτες μας, εκτελούν τη συνεχή θητεία τους στην πρώτη γραμμή.

Προσευχόμαστε στον Κύριο για προστασία και ευλογία για το κράτος μας, για τους υπερασπιστές του και για ολόκληρο τον ουκρανικό λαό!"




Δεν υπάρχουν σχόλια: