e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε σήμερα, Κυριακή της Τυρινής, 6 Μαρτίου 2022, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως της Ελλάδος Εξοχ. κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας παρέστη στη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

Αμέσως μετά, ο Παναγιώτατος, στην Αίθουσα Ακροάσεων του Πατριαρχικού Οίκου, παρουσία των Σεβ. Ιεραρχών Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, καθώς επίσης και πολυπληθούς ομίλου Αρχόντων Οφφικιαλίων και προσκυνητών από τις ΗΠΑ, καλωσόρισε θερμά τον Εξοχ. κ. Τσίπρα, ο οποίος επισκέπτεται ιδιωτικώς την Πόλη, με την οικογένειά του.

Ακολούθως, ο Παναγιώτατος είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Πρόεδρο, και στη συνέχεια, δέχθηκε την οικογένειά του.

Το μεσημέρι παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του κ. Τσίπρα και των οικείων του.

Η Κυριακή της Τυρινής στο Φανάρι

Νωρίτερα, το πρωί, κατά την Θεία Λειτουργία αναγνώστηκε, από τον Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Γρηγόριο, ο Κατηχητήριος Λόγος του Πατριάρχου με την ευκαιρία της ενάρξεως της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Στην Μήνυμά του ο Παναγιώτατος, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

Τον ιδικόν του βαρύν Σταυρόν αίρει κατά τας ημέρας αυτάς ο ευσεβής Ουκρανικός λαός, υφιστάμενος τα ανείπωτα δεινά ενός απροκλήτου και παραλόγου επιθετικού πολέμου, ο οποίος σκορπά τον πόνον και τον θάνατον. Συμπάσχοντες μετά των δοκιμαζομένων αδελφών και τέκνων ημών, εντείνομεν τας δεήσεις μας προς τον Κύριον του ελέους και Θεόν της ειρήνης υπέρ αμέσου καταπαύσεως του πυρός και επικρατήσεως της δικαιοσύνης και της ειρήνης, αι οποίαι είναι πρόγευσις της πεπληρωμένης χαράς της Βασιλείας του Θεού.

Εκκλησιάστηκαν οι Σεβ. Ιεράρχες Μύρων κ. Χρυσόστομος και Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, μαζί με τον όμιλο προσκυνητών από τις ΗΠΑ, καθώς και πλήθος πιστών από την Πόλη και εξωτερικό.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε κατά τον Α´ Κατανυκτικό Εσπερινό, στο τέλος του οποίου οι παριστάμενοι Αρχιερείς,  Σεβ. Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και ο Θεοφιλ. Αραβισσού κ. Κασσιανός, τα μέλη της Πατριαρχικής Αυλής και άλλοι κληρικοί, αλλά και πλήθος προσκυνητών, υπέβαλαν τα σέβη τους στον Πατριάρχη ζητώντας την συγχώρεσή του, με την ευκαιρία της εισόδου στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Φώτο: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο













Δεν υπάρχουν σχόλια: