e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Διαδήλωση υπέρ της Ουκρανίας στο Μόναχο

Στη μεγάλη  διαδήλωση για την κατάπαυση του πολέμου στην Ουκρανία, που έλαβε χώρα στις 2.3.22 στo Μόναχο, με συμμετοχή 45.000 διαδηλωτών, παρέστησαν και ομίλησαν ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας κ. Markus Söder η πρόεδρος της Βαυαρικής Βουλής κ. Ilse Aigner, ο Αρχιδήμαρχος Μονάχου κ. Dieter Reiter, ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας κ.Yarmilko Yuriy,  ο Γενικός Πρόξενος της Αμερικής κ. Timothy Liston, η πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας κ. Charlotte Knobloch, ο ευαγγελικός επίσκοπος κ. Christian Kopp, ο εκπρόσωπος του Καρδιναλίου Μονάχου κ. Christoph Klingan, εκπρόσωποι όλων των Κομμάτων της Βαυαρικής Βουλής, εκπρόσωποι βαυαρικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, κοινωνικών φορέων κ.α.

Στην διαδήλωση παρέστη, με έγκριση και ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο οποίος μετέφερε στον Ουκρανό Γενικό Πρόξενο κ. Yarmilko Yuriy τις θερμές ευχές και προσευχές του Ποιμενάρχη μας κ. Αυγουστίνου για άμεση κατάπαυση των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία,  για την επικράτηση της ειρήνης στη χώρα αυτή και για τον σεβασμό της πλήρους ανεξαρτησίας της.
 
Η διαδήλωση έλαβε χώρα την μεγάλη και ιστορική Βασιλική Πλατεία (Königsplatz) Μονάχου όπου υπάρχουν τα Προπύλαια, με ανάφλυφες παραστάσεις από την Ελληνική Επανάσταση του 1821,  η Γλυπτοθήκη και η Κρατική Συλλογή Αρχαιοτήτων Μονάχου, στην οποία στεγάζεται και η έκθεση για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας (480 π.Χ.).
 
Στη φωτογραφία ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης με τον Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας κ. Yarmilko Yuriy και την Βαυαρή Υπουργό για ΕυρωπαΪκές και Διεθνείς Υποθέσεις  κ. Melanie Huml. (Φωτο: Μαλαμούσης, Huml)
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: