e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Εσπερινός Αγάπης 2022 στην Παναγούλα Βανάτου εν Ζακύνθω


Δειλινό Κυριακής του Πάσχα, 24 Απριλίου 2022, εψάλη στον δαφνοστόλιστο Ναό της Παναγούλας Βανάτου ο επίσημος Εσπερινός της Αγάπης και της μνήμης του Αγίου Γεωργίου. 
    Από ιερατικής πλευράς έλαβαν μέρος ο π. Ιωάννης Ρένεσης (Εφημέριος Φαγιά και Δράκα) και ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας. Το πασχαλινό Μήνυμα του Ποιμενάρχου της Ζακύνθου ανέγνωσε ο π. Ιωάννης. Το ψαλτήριο τίμησαν δεόντως οι κ.κ. Διονύσιος Ρένεσης, Σπυρίδων Σαρατσένος και Σπυρίδων Δρογγίτης. 
    Λιτανεία των Εικόνων της Παναγούλας και της Αναστάσεως ανά την κωμόπολη δεν έγινε, εξαιτίας μη ικανοποιητικής -προς τούτο- συμμετοχής Ενοριτών. Έγινε όμως Δέηση στα Προπύλαια του Ναού, όπου εξήλθε η περίπυστη Εικόνα της Κυρίας Θεομήτορος. Τέλος, εκάησαν ωραία πυροτεχνήματα.













































Δεν υπάρχουν σχόλια: