e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Η Ακολουθία των Παθών του Κυρίου 2022 στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι

Το απόγευμα της Μ. Πέμπτης, 21 Απριλίου 2022, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου.

Κατά την παράδοση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέγνωσε την πρώτη από τις 12 Ευαγγελικές περικοπές και στη συνέχεια ακολούθησαν οι συγχοροστατούντες Σεβ. Αρχιερείς Μοσχονησίων κ. Κύριλλος, Ανέων κ. Μακάριος, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Πάφου κ. Γεώργιος, Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτας, Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος και Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, ενώ τη δωδέκατη ευαγγελική περικοπή ανέγνωσε ο Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιάκονος κ. Παΐσιος.

Ο Πατριαρχικός Ναός και όλο το Πατριαρχείο τυλίχθηκαν στο σκοτάδι κατά την περιφορά του Εσταυρωμένου, με τη συγκίνηση όλων να κορυφώνεται.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Εξοχ. κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, Υφυπουργός Εξωτερικών, η Εξοχ. κ. Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Εξοχ. κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα, η Ευγεν. κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, ο Εντιμ. κ. Κωσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Άρχοντες Οφφικιάλιοι, παράγοντες της Ομογένειας, και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο





































Δεν υπάρχουν σχόλια: