e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Φανάρι: Η πανήγυρις του Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου [video-photos]

Σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα και με κατάνυξη πανηγύρισε τη Δευτέρα του Πάσχα, 25 Απριλίου 2022, ο Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός τον έφορο και προστάτη του, Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Σεβαστείας κ. Σεραφείμ και Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος.

Κατά τη διάρκειά της τελέστηκε η ειθισμένη αρτοκλασία υπέρ των εν Αμερική, αλλά και όλων των ανά την οικουμένη προσφιλών τέκνων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Ο Παναγιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ι. Βήμα.

Εκκλησιάστηκαν οι Σεβ Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος, η εορτάζουσα τα ονομαστήριά της Ευγεν. κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, Άρχοντες Οφφικιάλιοι και πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο





















Δεν υπάρχουν σχόλια: