e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Η Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ) υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο κ. Βαρθολομαίος έφθασε το απόγευμα της Τετάρτης, 25.5.2022, στη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ), όπου τον υποδέχθηκε με παραδοσιακές φορεσιές ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος της Αδελφότητας.

Στην είσοδο τον υποδέχθηκαν με παραδοσιακές φορεσιές μέλη του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου της ΧΑΝΘ, ενώ παιδιά του έδωσαν ανθοδέσμες ως καλωσόρισμα.

Παρόντες ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αλλά και πλήθος παλαιών και νεότερων μελών της Αδελφότητας.

Ακολούθησε ξενάγηση του Παναγιωτάτου στο μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ.

Σε δηλώσεις του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στη ΧΑΝΘ σημειώνοντας πως «είναι μια οργάνωση που τιμά το γένος μας, την πόλη της Θεσσαλονίκης, το ιδεώδες του αθλητισμού».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επισκεπτόμαστε τη ΧΑΝΘ με τη συμπλήρωση 100 ετών ζωής και κοινωνικής προσφοράς. Τα ίδια συναισθήματα έχουν και οι συνοδοί μου. Στο σύνολο είναι μια οργάνωση που τιμά το γένος μας, την πόλη της Θεσσαλονίκης, το ιδεώδες του αθλητισμού. Συγχαίρω και ευλογώ από καρδίας όλους όσους εργάζονται, με επικεφαλής την κ. Πρόεδρο. Ευχαριστώ για την πρόσκληση που με απηύθυνε. Πριν λίγο έφτασα στη Θεσσαλονίκη και χαίρομαι διότι εγκαινιάζω τη σύντομη παρουσία μου με αυτή εδώ την επίσκεψη, που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την κοινωνία, για την εκκλησία και για το ταπεινό μου πρόσωπο», δήλωσε κατά την επίσκεψη του στη ΧΑΝΘ ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο





Δεν υπάρχουν σχόλια: