e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Η άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχου στον Άθωνα [video]

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022. Στο Άγιον Όρος έφθασε σήμερα το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σύμφωνα με το πρόγραμμα της πολυήμερης περιοδείας του στη βόρεια Ελλάδα. Αφίχθη στις Καρυές, πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, όπου ακολούθως έγινε επίσημη υποδοχή και Δοξολογία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Απόψε ο Πατριάρχης του Γένους και πνευματικός Κυριάρχης του Άθωνα μετέβη στη Μονή Ιβήρων, όπου θα διανυκτερεύσει. Εκεί έγινε η Δοξολογία επί τη αφίξει του.

Αύριο, 28.5.2022, Σάββατο πρωί, θα λειτουργήσει στο παρεκκλήσι της Παναγίας Πορταΐτισσας ως απλούς ιερέας.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Μονή Καρακάλλου -για δεύτερη φορά στην πατριαρχική του διακονία, καθώς η πρώτη επίσκεψη του ήταν το 2006- όπου μετά το Τυπικό της επίσημης υποδοχής θα ακολουθήσει πανηγυρική Τράπεζα. Στο μοναστήρι της Καρακάλλου να υπενθυμίσουμε ότι φυλάσσεται ένα μεγάλο τμήμα της Αγίας Κάρας του Αποστόλου Βαρθολομαίου, όπου θα προσκυνήσει ο Παναγιώτατος, καθώς είναι ο προστάτης του.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα επισκεφθεί τη Μονή Μεγίστης Λαύρας για την Ακολουθία του Εσπερινού.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και το παραδοσιακό κέρασμα θα επιστρέψει στις Καρυές, για να επισκεφθεί την Αθωνιάδα Σχολή, όπου θα δειπνήσει με τους περίπου 70 μαθητές και το διδακτικό προσωπικό της ιστορικής Σχολής.

Την Κυριακή το πρωί θα τελεσθεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή των Καθηγουμένων των Ιερών Μονών, στον ιστορικό Ναό του Πρωτάτου. Το μεσημέρι της Κυριακής θα αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: