e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Κωνσταντινούπολη: Άρχισε η Διάσκεψη Halki Summit V με ομιλία Βαρθολομαίου [video]

Σήκωσε αυλαία απόψε, Τετάρτη 8η Ιουνίου 2022, στην Κωνσταντινούπολη, η Διάσκεψη Halki Summit V του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το Περιβάλλον, με τη συνεργασία του Sophia University Institute και την χορηγία της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Ιδρύματος CR Florence. Το θέμα της Διάσκεψης είναι: «The Prophetic Ministry of Pope Francis and Ecumenical Patriarch Bartholomew». 

Το συνέδριο διερευνά την ενιαία προσέγγιση και προφητική φωνή του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και του Πάπα Φραγκίσκου για την άρρηκτη σχέση μεταξύ της βιωσιμότητας του πλανήτη και της σωτηρίας του κόσμου. 

Την έναρξη της Διάσκεψης κήρυξε με ομιλία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Χαιρετισμούς απηύθυναν: Ο Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννης Χρυσαυγής, υπεύθυνος της σειράς Halki Summit, η Angela Caliaro (Sophia University Institute), ο Σεβ. κ. Marek Solczynski, Αποστολικός Νούντσιος στην Τουρκί, η Margaret Karram (Πρόεδρος: Focolare Movement, Αντιπρύτανης: Sophia University Institute) και η Καθ. Giuseppe Argiolas (Πρύτανης: Sophia University Institute).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ:




Δεν υπάρχουν σχόλια: