e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Μονή Βελλάς. Εγκαίνια Τυροκομείου


11.7.2022. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, επισκέφθηκε τη Μονή Βελλάς που βρίσκεται στο Καλπάκι Ιωαννίνων.

Ο κ. Αμυράς ανακοίνωσε την ανάδειξη περιπατητικών και προσκυνηματικών διαδρομών, αναφέροντας πως  το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναγνωρίζει όλες τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων στην περιοχή Βελλάς για την προστασία της βιοποικιλότητας. Απευθυνόμενος δε προς τον “πράσινο” Οικουμενικό Πατριάρχη, χαρακτηρισμό τον οποίον του έχουν προσδώσει οι οικολόγοι όπως είπε ο υφυπουργός, προσέθεσε:

«Αντιλαμβάνεται καλύτερα την ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, βάζοντας μικρές ή μεγαλύτερες ασπίδες στα είδη φυτών και ζώων, που υπάρχουν στην περιοχή. Έτσι λοιπόν εντάσσουμε ένα έργο πεζοπορικών χαράξεων, με διπλό ενδιαφέρον, προσκυνηματικό και ανάδειξης βιοποικιλότητας, περιπατητικό δηλαδή. Αρχικά μιλάμε για ένα κονδύλι της τάξεως των 200 χιλιάδων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης». 

Ο Παναγιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό εγκαταστάσεων του Τυροκομείου, παρουσία Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος και των τοπικών αρχών. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Βελλάς, όπου ο Παναγιώτατος και οι Αρχιερείς υπέγραψαν στο Ευαγγέλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: