e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Οι Αφέτες Πηλίου υποδέχτηκαν λείψανο του Αγ. Προκοπίου από τη φερώνυμη Μονή Πύλης Τρικάλων

Οι Αφέτες είναι ημιορεινό χωριό του Νομού Μαγνησίας με πληθυσμό 339 κατοίκους. Το όνομα προέρχεται από τον ομώνυμο αρχαίο οικισμό και τον αναφερόμενο από τον Ηρόδοτο όρμο Αφεταί της αρχαίας Θετταλομαγνησίας, ενώ τον 19ο αιώνα το χωριό ονομαζόταν Νιάου. 

Ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Αφετών Βόλου χτίστηκε το 1800. Είναι Βασιλική και έχει ξυλόγλυπτο τέμπλο με παλαιές Αγιογραφίες. Ιερείς που υπηρέτησαν είναι από το 1920 ο πατήρ Ιωάννης Χατζής μέχρι το 1950. Μετά ανέλαβε ο υιός του Κωνσταντίνος Χατζής μέχρι το 1975. Εφημέριος στις μέρες μας είναι ο π. Θεόκλητος Κατσαρός. 

Το δειλινό της 28ης Αυγούστου 2022, επί τη εορτή της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, έγινε υποδοχή λειψάνου του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου στον πανηγυρίζοντα Ναό του Προδρόμου Αφετών, προερχόμενο από την σεβασμία Μονή Αγίου Προκοπίου Πύλης Τρικάλων, το οποίο έφεραν προς ευλογίαν των πιστών οι δύο ζακύνθιοι Μοναστές της εν λόγω Μονής, ήτοι ο Καθηγούμενος, Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κλάδης και ο κατά σάρκα αδελφός του, Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Κλάδης.

Μετά την υποδοχή έγινε ο εόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του επισκέπτη Καθηγουμένου εκ της Μητροπόλεως Τρίκκης.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΑ:

























Δεν υπάρχουν σχόλια: