e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Επίσκοπος Ωλένης σε μουσική εκδήλωση συμπαράστασης του ουκρανικού λαού

Την αμέριστη συμπαράσταση, καθώς επίσης την αγάπη και την συμπόνοια του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, αλλά και την δική του εξέφρασε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, προς τον χειμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, με την ευχή να επικρατήσει άμεσα ειρήνη μεταξύ του Ορθόδοξου λαού Ουκρανίας και της Ρωσίας, κατά την ξεχωριστή Μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε ο δραστήριος Σύλλογος Ελληνοουκρανικής φιλίας "Ο ΦΑΡΟΣ" με την πάντα αγαστή και πολύτιμη συνεργασία του Δήμου Πύργου και της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

Ο Θεοφιλέστατος στην σύντομη αλλά μεστή νοημάτων και μηνυμάτων προσλαλιά του, επίσης αναφέρθηκε στην αγαστή σχέση της Ι.Μ. Ηλείας με τον Ουκρανικό λαό, η οποία μετρά πολλά χρόνια, θυμίζοντας πως την εποχή που είχε σημειωθεί το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ στις 26 Απριλίου του 1986, (μία έκρηξη που ακούστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και εξακολουθεί να προκαλεί τρόμο 36 χρόνια μετά), πρώτη η Ι.Μ. Ηλείας, φιλοξένησε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μέχρι και πρόσφατα, νέους και νέες από την πληγείσα περιοχή, στις κατασκηνώσεις της Σκαφιδιάς. Συνεχάρη επίσης και την Χορωδία που ερμήνευσε με θαυμάσιο τρόπο τραγούδια για την Ειρήνη. Μια ειρήνη που πρώτος ο Χριστός έφερε στον κόσμο όπως τόνισε χαρακτηριστικά ενώ ευχήθηκε να συνεχιστεί ο αγώνας όλων για άμεση συμφιλίωση των δύο ομόδοξων λαών.
Η ενδιαφέρουσα και συγκινητική αυτή Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ειρήνη για την Ουκρανία», πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου 2022 στην Πλατεία Σάκη Καράγιωργα στον Πύργο. Η παγκόσμια φημισμένη Χορωδία Δωματίου Κιέβου “Gaudeamus” υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Yulia Puchko-Kolesnyk, ερμήνευσε Εκκλησιαστικούς ύμνους, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια της χώρας, στέλνοντας από τον Πύργο ένα μελωδικό και συνάμα ηχηρό μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης, για τον αδιανόητο πόλεμο στο κέντρο της Ευρώπης, που κατακρημνίζει ό,τι καλό χτίστηκε με κόπο και θυσίες, πολλές δεκαετίες τώρα, αφού πρόκειται για μία φοβερή έκρηξη όχι ενός πολέμου μεταξύ αντιπάλων, αλλά πολέμου μεταξύ ομοδόξων Χριστιανών. Η θαυμάσια χορωδία στο τέλος, καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, που είχε την ευκαιρία να απολαύσει μία ξεχωριστή μουσική εμπειρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξιόλογη αυτή εκδήλωση, παρουσιάστηκε επίσης και στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαντζοΐου, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, ύστερα από πρωτοβουλία του Εφημερίου του Ναού π. Παναγιώτου Κλουκίνα και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και του δραστήριου Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Ελληνοουκρανικής Φιλίας "Ο ΦΑΡΟΣ" ο οποίος κατάγεται από το Λαντζοΐ, με τις ευλογίες του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Γερμανού.
Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας.














Δεν υπάρχουν σχόλια: