e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Η Παναγία "Βαρθαλαμιώτισσα" επέστρεψε στο σπίτι της


Επέστρεψε σήμερα το πρωί, 19 Σεπτεμβρίου 2022, στην Οικογένεια της Ενορίας μας που την κατέχει, η Εικόνα της Παναγίας της προσφωνουμένης "Βαρθαλαμιώτισσα", μετά από ένα πλήρες δεκαήμερο παραμονής Της για προσκύνημα στους δύο κεντρικούς Ναούς του Βανάτου. 
    Έτσι, δόθηκε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να σταθούν οι πιστοί ενώπιον της Χάριτός Της και να δεηθούν ή ευχαριστήσουν την Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων για ό,τι ο καθείς έχει στην ψυχή του. 
    Σήμερα, λοιπόν, αφού εψάλη σύντομη Παράκληση, μεταφέρθηκε το θεομητορικό αυτό σέβασμα και παραδόθηκε ασφαλώς στο σπίτι, από όπου προήλθε. 
    Τόσον ο Εφημέριος όσο και οι Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς την ιδιοκτήτρια Οικογένεια, τα μέλη της οποίας εξέφρασαν τη χαρά τους για το όλο εγχείρημα, είπαν μάλιστα ότι θα μπορούσε η μεταφορά της Εικόνας, για προσκύνημα στους Ναούς μας, να γίνεται τακτικότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: