e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας γιορτάζει την Ημέρα Προσευχής για την Οικογένεια


Η 22η Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα μνήμης των γονέων της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Αγίων Ιωακείμ και Άννας, των οποίων η οικογένεια αποτελεί παράδειγμα συζυγικής πίστης, ευσέβειας, ελπίδας στον Θεό και ανταμοιβών από Αυτόν για αρετές. Σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, η ημέρα αυτή εορτάζεται ως Ημέρα Προσευχής για την Οικογένεια.

Αυτό ανακοίνωσε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος.

«Δεν υπάρχει ούτε μία Ουκρανική οικογένεια που να μην επηρεάζεται από αυτόν τον βίαιο ρωσικό πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Αναγκασμένοι, όχι με τη θέλησή τους, αλλά για χάρη των συγγενών τους – παιδιά, συζύγους, μητέρες, πατέρες – οι οικογένειες είναι τώρα χωρισμένες: Κάποιος είναι στο μέτωπο, κάποιος έγινε προσωρινός πρόσφυγας, ένας αναγκαστικός μετανάστης, κάποιος δεν θα επιστρέψει ποτέ σπίτι ζωντανός ή να μην προλάβει ζωντανούς τους αγαπημένους τους...», σημείωσε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις εκκλησίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας αυτή την ημέρα προσφέρουμε ειδικές προσευχές για τις Ουκρανικές οικογένειες. Ζητάμε από τον Κύριο και την Παναγία Μητέρα Του να φυλάνε και να προστατεύουν κάθε Ουκρανό, για να σώσουν την οικογένεια του. Παρακαλούμε να ευλογήσουν όλους τους υπερασπιστές μας και να τους δώσουν σωματική και πνευματική δύναμη να καταστρέψουν το κακό στην πατρίδα μας.

«Ζητάμε από τον Θεό τη νίκη και την εγκαθίδρυση μιας δίκαιης ειρήνης, ώστε οι οικογένειες να επανενωθούν το συντομότερο δυνατό και να λάμπουν χαρούμενα χαμόγελα στα πρόσωπα μητέρων και παιδιών και μόνο δάκρυα ευτυχίας και αγάπης να λάμπουν στα μάτια τους. Όπως αυτή τη στιγμή χαιρόμαστε με την ανακοίνωση της επιστροφής 215 υπερασπιστών της Ουκρανίας από τη ρωσική αιχμαλωσία. Και είμαστε απείρως ευγνώμονες στον Θεό, ο οποίος ακούει τις προσευχές μας και βοηθά να φέρουμε τους Ήρωές μας στο σπίτι ζωντανούς. Θεέ μου, φύλαγε και σώσε τους Ουκρανούς!» – τόνισε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

© Πνευματικό Μέτωπο της Ουκρανίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: