e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας θεμελίωσε νέα δομή για τη διαβίωση ηλικιωμένων

Την πόλη Κέρνς της Βορείου Κουινσλάνδης, εκεί όπου ένα πληθυσμιακά μικρό, αλλά εξαιρετικά δυναμικό, κύτταρο του Ελληνισμού δίδει στην τοπική κοινωνία την καλή μαρτυρία της Ορθοδοξίας και του Γένους μας, επισκέφθηκε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη θεμελίωση μίας νέας δομής του Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «St John’s Community Care», ενός φιλανθρωπικού Οργανισμού, ο οποίος πρωτοπορεί, εδώ και 25 χρόνια, στην παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε όλη την Πολιτεία της Κουινσλάνδης, με αποδέκτες παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η νέα δομή, της οποίας τον θεμέλιο λίθο έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, φέρει το όνομα «St John’s Arlington Lifestyle Apartments» και βρίσκεται στο προάστιο Clifton Beach του Κερνς. Το οραματικό αυτό έργο προορίζεται για την υποστήριξη της αυτόνομης διαβίωσης ηλικιωμένων, με την παροχή στέγης μέσα σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον. Το έργο θα παραδοθεί εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2023.

Στην τελετή Αγιασμού και κατάθεσης του θεμελίου λίθου, εκτός από τη διοίκηση και τα μέλη της ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, παρέστησαν και εκπρόσωποι της αυστραλιανής πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος του Κερνς, κ. Bob Manning. Το «παρών» έδωσε επίσης, εκ μέρους της κατασκευάστριας εταιρίας «Keir Constructions», ο Γενικός Διευθυντής της, κ. Cambell Balderson.

Ο Αρχιεπίσκοπος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, εξήρε το θεάρεστο κοινωφελές έργο που επιτελεί ο Οργανισμός «St John’s Community Care», από της ιδρύσεώς του το 1997, δηλώνοντας τη βαθιά ικανοποίηση και την τεράστια υπερηφάνεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Συνεχάρη δε προσωπικά τον Πρόεδρο, κ. Θεόδωρο Μπακαλάκη, για την άξια ηγεσία του και για την αφοσίωση που έχει επιδείξει διαχρονικά στους σκοπούς και την αποστολή του Οργανισμού, ενώ αναγνώρισε τον επαγγελματισμό και την ακεραιότητα όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, επαινώντας ιδιαίτερα την ευαισθησία, την προνοητικότητα και την επινοητικότητά τους, χαρίσματα που τους επιτρέπουν να εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των εμπερίστατων συνανθρώπων τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος απηύθυνε επίσης εγκάρδιες ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο, κ. Bob Manning, και προς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Κερνς, για την καθοριστική υποστήριξη που παρείχαν στο υπό υλοποίηση έργο του Οργανισμού «St John’s Community Care», εγκρίνοντας την απαλλαγή τελών ύψους άνω των 500.000 δολαρίων.

Κλείνοντας, ευχήθηκε ο Θεός να ευλογεί και να ενισχύει όλους όσοι αθροίζουν δυνάμεις για την ολοκλήρωση του μεγαλόπνοου αυτού έργου, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι ο φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Κερνς θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να προσφέρει ακόμα περισσότερα στην τοπική κοινωνία της Κουινσλάνδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: