e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Πανήγυρις Αγίου Δημητρίου στην πόλη Queanbeyan πλησίον της Καμπέρας

Με τις ευλογίες του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφ. Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την πόλη Queanbeyan, πλησίον της Καμπέρας, και προέστη των πανηγυρικών Ακολουθιών επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στον φερώνυμο ελληνορθόδοξο Ναό.

Συγκεκριμένα, την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα ο εόρτιος Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του προστάτη Αγίου της Ενορίας.

Παρόντες ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία, κ. Γεώργιος Παπακώστας, και ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κ. Αντώνιος Σαμμούτης.

Στα κηρύγματά του, ο Θεοφ. κ. Βαρθολομαίος παρότρυνε όλους να παραδειγματίζονται από τη ζωή του Αγίου Δημητρίου, μία ζωή με καθαρή καρδιά, με αφοσίωση και εμπιστοσύνη στον Θεό, μια ζωή προσφοράς, αγάπης και θυσίας.

Επιπλέον, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως μετέφερε στους ομογενείς του Queanbeyan την αγάπη και τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: