e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Πρωτοκύριακο Κέρκυρας 2022, με Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Λιτανεία Αγ. Σπυρίδωνος [video-photos]

Η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου έχει για το νησί της Κέρκυρας ιδιαίτερη σημασία, διότι το 1673 όταν το νησί επλήγη από την νόσο της πανώλης. Οι άνθρωποι προσέτρεξαν στον Άγιο Σπυρίδωνα και τον ικέτευσαν προκειμένου να τους απαλλάξει από την νόσο της πανώλης. Και το θαύμα συντελέστηκε. Έκτοτε η ενετική κυβέρνηση θέσπισε να τελείται λιτάνευση με το σκήνωμα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, αλλά και αγιασμού της νήσου. 

Σήμερα, λοιπόν, 6 Νοεμβρίου 2022, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου, έγινε κατ' αρχήν Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τους Σεβ. Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου και του οικείου Ποιμενάρχου, Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ακολούθως δε η μεγαλοπρεπής και κοσμαγάπητη Λιτανεία του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου της Τριμυθούντος ανά την πόλη των Κορφών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:










Δεν υπάρχουν σχόλια: