e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Αρχιερατική Λειτουργία στο Albury της Νέας Νότιας Ουαλίας

Με τις ευλογίες του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου, ο Θεοφ. Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Albury για την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου και το Πανηγύρι του ναού των Αγίων Αρχαγγέλων.

Μαζί του ήταν ο αιδεσιμότατος π. Πλάτων Ντερλής από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Σέπαρτον.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος μίλησε για τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, έναν μορφωμένο άνθρωπο με ισχυρή εργασιακή ηθική, έναν άνθρωπο με ακεραιότητα και δικαιοσύνη, έναν κοινωνικό άνθρωπο, έναν άνθρωπο που είχε χρυσό στόμα και χρυσή καρδιά.

Ακόμη, μίλησε για τη μητέρα του Αγίου, την Αγία Ανθούσα που μεγάλωσε τον γιο της με πολλές αρετές.

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος Βαρθολομαίος μίλησε για τη σημασία των Αγίων να αποτελούν παράδειγμα για εμάς. Σε έναν κόσμο όπου αναζητούμε πρότυπα και ανθρώπους να μας διδάξουν το σωστό, ο Άγιος Ιωάννης και η Αγία Ανθούσα που ακολούθησαν τον σωστό δρόμο προς τον Χριστό είναι άνθρωποι που πρέπει να καθρεφτίσουμε.

Εν κατακλείδι, ο Επίσκοπος μετέφερε την αγάπη και τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου.

Μετά τη λειτουργία παρατέθηκε γεύμα στην διπλανή αίθουσα όπου μαθητές του Ελληνικού Σχολείου χόρεψαν ελληνικούς χορούς και τραγούδησαν ελληνικά τραγούδια.

Ο Επίσκοπος ευχαρίστησε τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς τους που έστειλαν τα παιδιά τους στο Ελληνικό Σχολείο και συνεχάρη την κοινότητα του Albury εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου για την αγάπη και την ενότητα που έχουν.

Επιπλέον, τους ζήτησε να συνεχίσουν να έχουν αγάπη μεταξύ τους και να γνωρίζουν ότι ο Θεός θα συνεχίσει να τους ευλογεί σε αφθονία.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: