e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Οι καταληψίες της Μονής Εσφιγμένου ζητούν τον διωγμό της αδελφότητας της Μονής

Οι καταληψίες του κεντρικού κτηρίου της Μονής μας με ανακοίνωσή τους στις 9 Νοεμβρίου ζητούν να εκδιωχθεί η αδελφότητα της Μονής και να απελαθεί από το Άγιο Όρος. Εκεί έφθασε το θράσος τους! Όπως χαρακτηριστικά γράφουν: "Απομακρύνετέ τους από τα ευλογημένα αυτά χώματα"!

Ζητούν από την Ιερά Κοινότητα και την Εκκλησία να "μαζέψουν" αυτούς στους οποίους ανέθεσαν την Μονή. Μήπως ήρθε η ώρα ο κ. Σαραντόπουλος Καλλίνικος, ο "αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος" της "Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος" να μαζέψει επιτέλους τα παιδιά της "εκκλησίας" του που χωρίς κανένα δικαίωμα καταλαμβάνουν παρανόμως ιερά μονή του Αγίου Όρους, μονή της Ανατολικής Ορθόδόξου Εκκλησίας; Δεν αρκούν οι μονές των Γ.Ο.Χ. για να χωρέσουν τα  περίπου 30 άτομα της κατάληψης; Δεν δύνανται να "αντιστέκονται στην Νέα Τάξη" μέσα από κάποια μονή των Γ.Ο.Χ.; Μόνο ληστεύοντας ξένη περιουσία μπορούν να "αντισταθούν";

"Βρίσκουν και κάνουν", όπως λέει ο λαός. Εκμεταλλεύονται την ανοχή πολλών λόγω του ράσου που φορούν οι εγκληματούντες καταληψίες. Η ανοχή αυτή οφείλεται στην ειδωλοποίηση του υφάσματος του ράσου και την μαγικοποίηση της πίστης σε μια μερίδα του χριστιανικού πληρώματος. Ο κάθε απατεώνας και ληστής μπορεί να φορέσει ένα ράσο, να πετάξει και ένα λογύδριο για "Νέα Τάξη" και "προδοσία της πίστης" και να κάνει ό,τι θέλει. Πρόκειται για κατάντια, για καρκίνωμα εντός της κοινωνίας και της Εκκλησίας. Έχει καταργηθεί κάθε έννοια δικαίου, ιδιοκτησίας, έννομης τάξης, δημοκρατίας, ευνομούμενου πολιτεύματος λόγω της πνευματικής αυτής κατάντιας. Έχουμε καταντήσει οι "άθεοι" να είναι πιο δίκαιοι και να θεολογούν καλύτερα από τους δήθεν "ένθεους". Άλλη μια "διεθνής πατέντα" και ρεζίλεμα της χώρας μας..."Στην Ελλάδα ζούμε" άλλωστε, όπως χασκογελούν περιχαρείς αυτοί που μπαίνουν παρανόμως στο Άγιο Όρος πηδώντας τον φράκτη.

Αρκετά κράτησε το θέατρο του παραλόγου των καταληψιών. Ως εδώ και μη παρέκει και η κοροϊδία που συμβαίνει στο Άγιο Όρος.  Οι καταληψίες διαμαρτύρονται πως δήθεν είναι αποκλεισμένοι για χρόνια, πως δήθεν είναι πεινασμένοι κτλ. Με αυτό το πρόσχημα έχει στηθεί ένα ολόκληρο θέατρο και οι καταληψίες όχι απλώς δεν πεινούν, αλλά κάνουν παραγωγή και εξαγωγή σοκολάτας και ελαιολάδου που φθάνει ως την Ρωσία, έχοντας στήσει μια άτυπη ζώνη ελευθέρου εμπορίου και διακίνησης. Άγνωστο αν τα κειμήλια της Μονής βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και αν θα τρέχουμε στο μέλλον να τα μαζεύουμε από οίκους δημοπρασιών στο εξωτερικό. Υπό το πρόσχημα του δήθεν αποκλεισμού η βορειοανατολική πλευρά του Αγίου Όρους έχει καταντήσει κέντρο διερχομένων, μία "γκρίζα ζώνη". Ενώ τα "κορόιδα", ο υπόλοιπος κόσμος μπαίνει με διαμονητήριο και βγαίνει με τελωνιακό έλεγχο, οι καταληψίες μπαίνουν-βγαίνουν κατά βούληση.

Οι καταληψίες του κεντρικού κτηρίου της Μονής μας έπρεπε να είχαν φύγει "ήδη χθες". Από την πολύ αδιαφορία και ατολμία φτάσαμε στο σημερινό κατάντημα να ζητάνε την απέλαση των αγιορειτών για να μείνουν στο Άγιο Όρος οι ΓΟΧ. Η κοινωνία ζητά την άμεση λύση της κατάληψης. Το σύστημα που εκμεταλλεύεται το Άγιο Όρος για να κάνει μπίζνες και να ψαρεύει ακροδεξιές ψήφους, να πάει να "παίξει σε άλλα χωράφια".

αρχιμ. Βαρθολομαίος

Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου

Δεν υπάρχουν σχόλια: