e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τίμησε τρεις Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Στο πλαίσιο των εργασιών της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, που συνεδριάζει στην παλαίφατη και ιστορική Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο, ο Πρόεδρος, Μακ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, τίμησε με παράσημα του δευτερόθρονου Πατριαρχείου τρεις εκ των Ιεραρχών της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας, επί τη συμπληρώσει συγκεκριμένων ετών πολύκαρπης και καλλίκαρπης αρχιερατείας στον πνευματικό αγρό της Μαύρης Ηπείρου.

Τιμήθηκαν: α) ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, για τη συμπλήρωση δώδεκα (12) ετών αρχιερατείας, β) ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων και Αρχιγραμματεύς του Πατριαρχείου, για τη συμπλήρωση δέκα (10) ετών αρχιερατείας και γ) ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιος για τη συμπλήρωση δέκα (10) ετών αρχιερατείας.

Ο Μακ. Πάπας και Πατριάρχης ομίλησε κατάλληλα για την προσωπικότητα των τιμηθέντων και ευχήθηκε από μέσης καρδίας τα δέοντα για την συνέχεια του πνευματικού αγώνα τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια: