e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Βανάτο: Εσπερινή Ευχαριστιακή Σύναξη για τον Άγιο Φιλούμενο τον Ιεροσολυμίτη


Στις 28 και 29.11.2022 τιμάται η μνήμη του Αγίου νεοϊερομάρυρος Φιλουμένου του Αγιοταφίτου. Έτσι, εορτάζει το μικρό παρεκκλήσιο, πίσω από το Ιερό Βήμα της Φανερωμένης Βανάτου, ιδρυθέν πριν από δυο χρόνια (2020), επ' ονόματι του αγίου Φιλουμένου. 
    Όμως οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν μας επέτρεψαν -όπως θα επιθυμούσαμε- να το λειτουργήσουμε καν, όπως είχαμε ανακοινώσει, απόψε το εσπέρας, για να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θα επιθυμούσαν να εκκλησιασθούν. 


Εξ αιτίας αυτού, λοιπόν, μεταφέραμε από το μικρότατο εκκλησάκι μας, στον διπλανό Ναό, αυτόν της Φανερωμένης, την Εικόνα του τιμωμένου Αγίου και το λείψανο εκ του σεπτού Δέρματός Του!
        Τον ιερουργό Εφημέριο, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, πλαισίωσαν από του ψαλτηρίου οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας, Παναγιώτης Γιατράς και Σπυρίδων Δρογγίτης. Εξ αυτών ο κ. Ζούλας, διακεκριμένος εκκλησιαστικός ομιλητής, ομίλησε προς τους ολίγους -αλλά εκλεκτούς- πιστούς περί του αυτοθυσιαστικού ήθους του τιμωμένου Νεοϊερομάρτυρος.
        Σημειωτέον ότι στο τέλος ο Εφημέριος διένειμε σε όλους πλαστικοποιημένα εικονίδια του Αγίου.









































Δεν υπάρχουν σχόλια: