e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Εργασίες συντήρησης στο καμπαναρίο Φανερωμένης Βανάτου


Από νωρίς το πρωί σήμερα, 3.12.2022, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης του καμπαναρίου της Φανερωμένης Βανάτου. Σήμερα επιχειρείται, με ειδικό μηχάνημα ανύψωσης, η συντήρηση και συμπλήρωση του φωτισμού, με υλικά νέας τεχνολογίας, ευκαιρίας δε δοθείσης το βάψιμο της δυσπρόσιτης σκεπής, που είναι πολύ δύσκολο να κατορθωθεί δίχως το ανάλογο μηχάνημα. 
        Εν τω μεταξύ έχουν ξεκινήσει εκτεταμένες εργασίες συντήρησης του ίδιου του κορμού του καμπαναρίου εσωτερικά, διότι, όντας ηλικίας 55 ετών περίπου, έχει πάμπολλες φθορές. Τα ηλεκτρολογικά, τόσο του ίδιου του καμπαναρίου, όσο και του πλατώματος, πραγματοποιούνται με ευγενική προσφορά των εργατικών από την Εταιρεία Ηλεκτρολογικών Εργασιών του ενορίτη μας Διονυσίου Στραβοπόδη. 
        Η προσφορά - χορηγία αυτή έρχεται σε συνέχεια της ανάλογης για τα ηλεκτρολογικά του καμπαναρίου και του Ναού της Παναγούλας, που έγινε πέρυσι.





Δεν υπάρχουν σχόλια: