e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

«Κανόνα Πίστεως Και Εικόνα Πραότητος… Πάτερ Ιεράρχα Νικόλαε»

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου 

Πανδήμως και μεγαλοπρεπώς τελέστηκε την παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από αρκετούς κληρικούς της Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο αυτής και Προϊστάμενο της ενορίας Αρχιμ. κ. Ιγνάτιο Μουρτζανό.

Στο κήρυγμα του, ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο περιστατικό του Αγίου Νικολάου στην Α ´ Οικουμενική Σύνοδο, το οποίο τον ανέδειξε ως ‘’εικόνα πραότητος’’.

Μετά την ακολουθία της αρτοκλασίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Οικονόμο τον π. Βασίλειο Τζιόλα, εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Μοσχοχωρίου, ο οποίος και διηκόνησε μέχρι την εις Πρεσβύτερο χειροτονία του στην ενορία του Αγίου Νικολάου.

Πλήθη πιστών χριστιανών, μεταξύ των οποίων η Βουλευτής Λαρίσης κ. Στυλιανή Μπίζιου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων κ. Αθανάσιος Μαμάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Παιδής, ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Χρήστος Καπετάνος, προσκύνησαν την εφέστιο ιερά εικόνα του Αγίου Νικολάου, αλλά και το χαριτόβρυτο τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του, ενώ οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: