e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Πρώτη του 2013 στη Μητρόπολη Πριγκηποννήσων

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

Με δοξολογία προς τον πανοικτίρμονα Θεό που μας καταξίωσε να ζήσουμε την ανατολή ενός ακόμη νέου ενιαυτού της χρηστότητός Του, εορτάσθη στην Πρίγκηπο η πρώτη του αρξαμένου μηνός Ιανουαρίου 2023,εορτή της κατά σάρκα περιτομής Αυτού και ιερά μνήμη του Μεγάλου Εκκλησιαστικού Πατρός Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας.

Η Α. Σεβασμιότης, ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος εχοροστάτησε εις τον Καθεδρικόν Ναόν της Παναγίας της Ελεούσης Πριγκήπου, κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία της εορτής, εις το τέλος της οποίας ευλόγησε την υπ’αυτού καθιερωθείσα ετήσια αρτοκλασία υπέρ των μελών της κατόπιν εκλογών μόλις ανανεωθείσης Εφοροεπιτροπής Πριγκήπου, μετά των οποίων συνειργάσθη αμέσως μετά την επακολουθήσασα εόρτια δεξίωσι.

Κατ’αυτήν, ηυλογήθη η αγιοβασιλόπιττα παρουσία πολλών προσκυνητών και των μαθητών της Κοινοτικής Σχολής οι οποίοι απήγγειλαν πρωτοχρονιάτικα ποιήματα υπό την καθοδήγησι του διδασκάλου των κ. Στυλιανού Καραγιάννη και εδέχθησαν δώρα δια χειρός του Ποιμενάρχου μας, ο οποίος κατέκλεισε ευχηθείς εις πάντας την δι’ αυτογνωσίας και πνευματικής καλλιεργείας αξιοποίησι των ημερών του νέου χρόνου που επιτρέπει ο Θεός προς ωφέλειάν μας να υποδεχθούμε και αύθις κατά την ρέουσα ζωή μας.

Πρίγκηπος, 1 Ιανουαρίου 2023










Δεν υπάρχουν σχόλια: