e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Θεοφάνια 2023 στη Μητρόπολη Δέρκων

Με λαμπρότητα τελέστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Δέρκων και συγκεκριμένα στην Κοινότητα του Αγίου Στεφάνου στο Γεσήλκιοϊ.

    Εν πληθούση Εκκλησία και με την συμμετοχή πιστών εντεύθεν και εκ του εξωτερικού τελέστηκε το πρωί, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου ημών Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου ο Όρθρος, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός, παρουσία του Προξένου της Ελλάδος στην Πόλη Εντιμ. κ. Σταύρου Χριστοδουλίδη, εκπροσωπώντας την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος Ευγεν. κα Γεωργία Σουλτανοπούλου.
    Στην συνέχεια οι παρευρισκόμενοι εν πομπή κατήλθαν στην προκυμαία του Αγίου Στεφάνου και παρουσία και άλλων χριστιανικών δογμάτων πραγματοποιήθηκε η ευλογία των υδάτων και η κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού στην Θάλασσα του Μαρμαρά, υπό του Σεβασμιωτάτου.
    Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε εκ των υδάτων ο Εντιμ. κ. Γκαρέν Νταμπανιάν. Συμμετείχαν και εκ ενοριτών του Αγίου Στεφάνου οι Εντιμ. κ.κ. Χρήστος Μπενλίσοϊ και Γεώργιος Ερκέκ, στους οποίους ο Σεβασμιώτατος έδωσε αναμνηστικά δώρα.

























Δεν υπάρχουν σχόλια: