e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στο Γραφείο Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα

Το Γραφείο Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα επισκέφθηκε εθιμοτυπικά ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, κατά τη σύντομη μετάβασή του στην ελληνική πρωτεύουσα με αφορμή τη συμμετοχή του σε στρογγυλή τράπεζα σχετικά με το Ουκρανικό ζήτημα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, Διευθυντή του Γραφείου και εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Αθήνα, με τον οποίο, μάλιστα, είχε ιδιαίτερη συνάντηση και συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως για την πορεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και τη μαρτυρία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δι’ αυτής, στην πέμπτη ήπειρο.

Οι δύο άνδρες ομίλησαν με άπειρο θαυμασμό και μεγάλη ευγνωμοσύνη για το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και ευχήθηκαν ο Θεός να τον ενδυναμώνει στο δύσκολο έργο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: