e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Μπόχαλη Ζακύνθου: Αναστάσιμη Αρχιερατική Λειτουργία και Λιτανεία Παναγίας Χρυσοπηγής [70 photos]


Πρωί Παρασκευής του Πάσχα, 21ης Απριλίου 2023, στον περίοπτο Ναό της Χρυσοπηγής Μπόχαλης Ζακύνθου, για την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής. 
        Της αναστάσιμης - ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ενώ έψαλε η καλλίφωνη Χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Ζακύνθου. 
        Τον θείο λόγο κήρυξε κατάλληλα απ' άμβωνος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο στους καιρούς μας ν' αφήσουμε ανοικτό τον φωταγωγό της Ελπίδας, ούτως ώστε το Φως της Αναστάσεως του Χριστού να διοδεύσει, καταυγάζοντας τα κάθε είδους σκότη μας. 
        Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών Εικόνων της Αναστάσεως και της Χρυσοπηγής ανά τις οδούς της Ενορίας, με την συμμετοχή ευάριθμων ιερέων, πιστών και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ζακύνθου. 
        Από αυτή τη θέση συγχαίρουμε τον άξιο Εφημέριο της Μπόχαλης, Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Κεφαλληνό και τους περί αυτόν συνεργάτες για την άψογη διεκπεραίωση και του εφετινού πανηγυριού της Χρυσοπηγής.
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Καμπιώτης]







































































Δεν υπάρχουν σχόλια: