e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας

Φως Φαναρίου 

Σήμερα, Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την σεισμόπληκτη περιοχή της Τουρκίας, μαζί με τους άλλους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας και εκπροσώπους των Κοινοτήτων αυτών, καθώς και διπλωμάτες διαπιστευμένους στην Τουρκία. Oι θρησκευτικοί ηγέτες επισκέφτηκαν διάφορα θρησκευτικά μνημεία και στη συνέχεια παρακάθισαν σε γεύμα ιφτάρ, όπου ήταν και ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας. 

Στο ιφτάρ μίλησε καταλλήλως ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ενώ παρέστη και ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, ο οποίος επισκέπτεται αυτές τις μέρες την περιοχή. 

Την επίσκεψη αυτή οργάνωσε ο Δήμος του Πέραν (Beyoğlu), με τον οποίο συνεργάστηκε και ο ΣΥΡΚΙ. Τον Πατριάρχη συνόδευσε ο Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. Λάκης Βίγκας.











Δεν υπάρχουν σχόλια: