e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Ο Κιέβου Επιφάνιος συναντήθηκε με θρησκευτικούς ηγέτες της Δανίας

Στις 5 Ιουνίου 2023, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος συναντήθηκε στην κατοικία του -στο Μητροπολιτικό Μέγαρο- με αντιπροσωπεία θρησκευτικών προσωπικοτήτων από τη Δανία, που εκπροσώπησαν επίσης τις Εκκλησίες όλων των σκανδιναβικών χωρών.

Έτσι, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για τις Διεθνείς Σχέσεις της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας στη Δανία, ο πάστορας της ενορίας Vesterbro (Κοπεγχάγη) Nils Nyman Eriksen, ο επικεφαλής του Επισκοπικού Διεκκλησιαστικού Συμβουλίου της Κοπεγχάγης, ο ανώτερος πάστορας της ενορίας Vesterbro Lars Obel, και ο Ουκρανός λόγιος, ιστορικός και δημοσιογράφος Johannes Wamberg επισκέφθηκαν τον Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Bylotserkiv Ευστράτιος και ο ιερέας της OCU Serhiy Berezhnoi, ο οποίος διακονεί τους Ουκρανούς στη Δανία.

Τα μέρη συζήτησαν τον συνεχιζόμενο αγώνα του ουκρανικού λαού ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα και την υπηρεσία θρησκευτικών προσωπικοτήτων σε αυτό το πλαίσιο. Ειδικότερα, αφορούσε πνευματική και υλική υποστήριξη, κοινωνικά και φιλανθρωπικά έργα, ανάπτυξη υπηρεσίας ιερέα και συνεργασία προς αυτή την κατεύθυνση και βοήθεια σε Ουκρανούς πρόσφυγες στη Δανία.

Ως αποτέλεσμα, συμφωνήθηκε η συνέχιση της αλληλεπίδρασης για την εμβάθυνση της γόνιμης συνεργασίας.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος ευχαρίστησε επίσης τους προσκεκλημένους για την επίσκεψη και τη φροντίδα τους για την Ουκρανία.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη μεγάλη υποστήριξη που πραγματικά χρειαζόμαστε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ζητάμε επίσης από όλους τους χριστιανούς του κόσμου να συνεχίσουν να προσεύχονται για την Ουκρανία, για τη νίκη της, για τη νίκη της αλήθειας και της δικαιοσύνης και, κατά συνέπεια, για την έλευση μιας δίκαιης ειρήνης», σημείωσε ο Μακαριώτατος.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)









Δεν υπάρχουν σχόλια: