e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Αρούσα Τανζανίας: Πρώτη Θεία Λειτουργία στον Ναό Αγ. Αικατερίνης

Ολοκληρώθηκε η ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στην Αρούσα της Τανζανίας. Την Κυριακή της Πεντηκοστής, το απόγευμα, τελέστηκε ο αγιασμός και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος η πρώτη Θεία Λειτουργία. Οι πιστοί προσήλθαν στο νέο Ναό, για να προσευχηθούν και να ζητήσουν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής η Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός της Γονυκλισίας τελέστηκαν στο ξύλινο παρεκκλήσι στο χώρο του υπό ανέγερση Ιεραποστολικού Κέντρου Αρούσας. Οι πιστοί άκουσαν τις ευχές του Μεγάλου Εσπερινού της Πεντηκοστής, οι οποίες μεταφράστηκαν στα σουαχίλι από τη μεταφραστική επιτροπή της Επισκοπής. Μετά τη Θεία Λειτουργία και τον Εσπερινό, παρατέθηκε πανηγυρική τράπεζα προς όλους τους παρευρισκόμενους, προσφορά του Αρχιμανδρίτου Ιωάννου Ίτσιου, εφημερίου Αγίου Γεωργίου Λιτοχώρου, εις μνήμην των παππούδων του Μιλτιάδου, Χριστίνας και Σοφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: