e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Επίσκεψη του Δημάρχου Κυθήρων και Αντικυθήρων στην Ενορία Βανάτου


Κατά την σημερινή εορτή της Πεντηκοστής, 4.6.2023, στο Βανάτου Ζακύνθου, δεχθήκαμε την επίσκεψη του Δημάρχου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, ο οποίος συνδέεται φιλικά με τον Εφημέριό μας, π. Παναγιώτη Καποδίστρια. 
        Ο κ. Δήμαρχος, εκτός από άξιος λειτουργός της τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι και δεινός ιεροψάλτης, οπότε τίμησε δεόντως και το ψαλτήρι της Ενορίας μας, κατά τον Εσπερινό της Γονυκλισίας. 
        Τον κ. Χαρχαλάκη καλωσόρισε με θερμούς λόγους τιμής ο π. Παναγιώτης, προσφέροντάς του, ως συμβολικό δώρημα, ιστορικές εκδόσεις περί της Ιστορίας και της Λογοτεχνίας της Ζακύνθου. Ο κ. Δήμαρχος αντιφώνησε και αντιπροσέφερε μιαν έκδοση του ίδιου περί της μακαριστής Μητέρας του, Δασκάλα Μαρία Μπίκου- Χαρχαλάκη (1936-2020).
        Ακολούθως υπήρξαν κεράσματα σε εστιατόριο της περιοχής και, τέλος, ο Δήμαρχος με την ερίτιμη σύζυγό του επισκέφτηκαν την έδρα του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς" και ξεναγήθηκε στη νεοσύστατη Ενοριακή Βιβλιοθήκη Βανάτου. 
Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου











Δεν υπάρχουν σχόλια: