e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Αγρυπνία στον Ναό Θείας Αναλήψεως πόλεως Ζακύνθου για τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη


Βράδυ 11ης προς 12η Ιουλίου 2023, οπότε τιμάται σεμνοπρεπώς η πανεύφημη μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου και Διορατικού, στον ιστορικό Ναό της Θείας Αναλήψεως και Αγίων Τεσσαράκοντα, στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, πραγματοποιήθηκε κατανυκτική Αγρυπνία.
        Από πλευράς ιερατικής ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο οικείος Εφημέριος Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης. Το ψαλτήρι τίμησαν οι κ.κ. Διονύσιος Πόθος και Βασίλειος Χρυσοβιτσιώτης. Ευάριθμοι πιστοί εκκλησιάστηκαν, οι πλείστοι των οποίων μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.
        Στην ομιλία του ο π. Παναγιώτης αναφέρθηκε στο πώς ένας απλούς και -τρόπον τινά- αθέατος Μοναχός του Σινά και του Άθωνα, κατέστη "ασυρματιστής του Θεού", άξιος να θεάται τη Θεία Μεγαλοπρέπεια, εν ζωή μάλιστα και μέχρι των εσχάτων να αποτελεί για όλους εμάς τον μετά παρρησίας ανύστακτο πρεσβευτή μας στον Ουρανό. 
        Τέλος, ο Εφημέριος π. Χαράλαμπος, ευχαρίστησε θερμά τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο για την παρουσία του στην Ενορία και τη συμμετοχή του στην κατανυκτική αυτή πνευματική ευωχία.



























Δεν υπάρχουν σχόλια: