e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Φανάρι: Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη [video-photos]

Επίσκεψη του Εξοχ. Προέδρου της Ουκρανίας κ. Volodymyr Zelenskyy στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Official Visit of His Excelency President of Ukraine Mr. Volodymyr Zelenskyy to the See of the Ecumenical Patriarchate at the Phanar

Σήμερα, 8.7.2023, στο Φανάρι. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τουρκία, ο Πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy συμμετείχε σε επιμνημόσυνη προσευχή για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, υπό την Παναγιότητά του, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η προσευχή τελέστηκε στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Ο π. Μεθόδιος, ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου και ο π. Επιφάνιος, ο Πατριαρχικός Διάκονος τέλεσαν την προσευχή στα Ουκρανικά και στα Ελληνικά.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την κατάσταση στο μέτωπο και τα πρόσφατα εγκλήματα του επιτιθέμενου εναντίον Ουκρανών αμάχων.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε την Παναγιότητά του για την αμέριστη υποστήριξή του στη χώρα μας, τις προσευχές για ειρήνη, την καταδίκη της επίθεσης και των εγκλημάτων, την ολοκληρωμένη βοήθεια στους Ουκρανούς που υπέφεραν από τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Παναγιότητά Του. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα –ο αγώνας μας συνεχίζεται εδώ και 500 ημέρες– από την ολομέτωπη εισβολή. Έχουμε την υποστήριξη της Παναγιότητάς Του, προσευχές για τους στρατιώτες μας, για το έθνος, για τον λαό μας, για τη ζωή στην Ουκρανία», είπε ο αρχηγός του κράτους.

Ο Ζελένσκι είπε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν η Ουκρανική Φόρμουλα Ειρήνης και η επιστροφή των παιδιών που απελάθηκαν παράνομα από την Ουκρανία.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σημείωσε τη σημασία της επίτευξης ειρήνης στην Ουκρανία. 

«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως Μητέρα Εκκλησία όλων των Ορθοδόξων στην Ουκρανία είναι πάντα στο πλευρό τους», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

«Θέλω να ευχηθώ για την επιστροφή όλων των αιχμαλώτων και όλων των παιδιών που βρίσκονται τώρα μακριά από τα σπίτια τους», πρόσθεσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

photo: Nikos Papachristou / Ecumenical Patriarchate































Δεν υπάρχουν σχόλια: