e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Συνεργασία ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Εκκλησίας της Ελλάδος

Την Δευτέρα 17  Ιουλίου 2023, και ώρα 11.00 π.μ., ο  Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας υποδέχθηκε  στο Συνοδικό Μέγαρο και επί δίωρο συνεργάστηκε  με  τον Ελληνοαμερικανό  Επιχειρηματία κ. Παύλο Κοτρώτσιο και τα πρόσωπα που τον συνόδευαν  οι οποίοι  που επισκέφθηκαν την Πατρίδα μας με σκοπό την  έρευνα συνεργασίας με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την περαιτέρω γνωριμία, προβολή των Πολιτιστικών Δρόμων διά του  Θρησκευτικού Τουρισμού στο Επιχειρηματικό Κόσμο της Αμερικής.

Ο Ελληνοαμερικανός   Επιχειρηματίας  κ. Παύλος  Κοτρώτσιος διευθύνει στην Ν. Υόρκη ένα μεγάλο αριθμό Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας με σκοπό την ενημέρωση και την προβολή της Ελλάδος στο Αμερικανικό Κοινό και για τον σκοπό αυτό έχει κατά τα τελευταία χρόνια μέσα από τις Επιχειρήσεις του με την επωνυμία HERMES EXPO INTERNATIONAL διοργανώσει στην Αμερική πολλές Εκθέσεις προβολής του Πολιτισμού της Ελλάδος στις οποίες συμμετείχαν επιφανείς Επιχειρηματίες της Αμερικής που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και τα διαχρονικά στοιχεία του πολιτισμού της.

Μετά από την γόνιμη συζήτηση αποφασίστηκε να ενημερωθεί διά σχετικής Επιστολής εκ μέρους του κ. Παύλου Κοτρώτσιου  η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος,  ώστε να ξεκινήσει μία σειρά εργασιών όπως για παράδειγμα α) η επίσκεψη 40 και πλέον Αμερικανών επιχειρηματιών τον ερχόμενο Νοέμβριο 2023 οι οποίοι θέλουν να έρθουν και να γνωρίσουν από κοντά με την συνδρομή του Συνοδικού Γραφείου πόλεις και  χώρους  της Πατρίδας μας που συνδέονται με τα «ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ» σε συνδυασμό με την τοπική παράδοση, την οινογευσία κάθε περιοχής, την  γαστρονομία και τα εκκλησιαστικά και μοναστηριακά προϊόντα, και β) η συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος διά του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων σε μεγάλες Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις στην Αμερική από το νέο έτος 2024.    

Δόθηκε από τον π. Σπυρίδωνα οπτικοακουστικό ελληνικό και ξενόγλωσσο υλικό με τα Ι Προσκυνήματα, τις Μονές και της Εκκλησίες στην Ελλάδα και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση επισκέψεως γνωριμίας την επομένη ημέρα με την νέα Ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού στο Γραφείο της Νέας Υπουργού Τουρισμού Εξοχωτάτης κ. Όλγας Κεφαλογιάννη.  

Εκ του Συνοδικού Γραφείου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: