e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Μπόχαλη Ζακύνθου: Παράκληση προς την Παναγία τη Χρυσοπηγή [photos-video]


Βράδυ εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Κυριακής 6 Αυγούστου 2023, στον Ναό της Χρυσοπηγής Μπόχαλης Ζακύνθου, εψάλη Παρακλητικός Κανόνας προς την Θεοτόκο, κατά το ζακύνθιο μουσικό ύφος, από καλλίφωνους ιεροψάλτες, υπό την διεύθυνση του κ. Νικολάου Ξένου. 
        Ο Εφημέριος, Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Κεφαλληνός, είχε προσκαλέσει τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, ο οποίος προ μηνών εποίησε, κατά παράκληση του π. Νικοδήμου, τρία ειδικά Μεγαλυνάρια προς την Χρυσοπηγή Παναγία. Έτσι απόψε πρωτοψάλθηκαν επίσημα από τον ποιήσαντα π. Παναγιώτη, ενώπιον της Κυράς της Μπόχαλης!
        Όλοι ήταν συγκινημένοι, διότι έτσι καλύφτηκε ένα υμνολογικό κενό προς τη Χάρη Της, ο δε π. Νικόδημος, σε σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε τον π. Παναγιώτη για την σύνταξη και προσφορά των υμνογραφημάτων, μάλιστα δε του προσέφερε, αγαπητικώς ως αντιδώρημα, έναν επιστήθιο σταυρό. 
        Ο π. Παναγιώτης, στην αντιφώνησή του, ευχαρίστησε για την τιμή και τόνισε δι' ολίγων ότι όλοι χρωστάμε πάσαν την ζωήν μας στην Θεομήτορα και μετά πολλής χαράς εποίησε τα Μεγαλυνάρια, προς τιμήν της Κυράς του ιστορικού Καστρόλοφου του Τζάντε, η οποία επέχει την θέση ξάγρυπνης Μάνας, που -επί σκοπόν, ως βιγλατόρισσα- φυλάττει το νησί από παντός ορατού και αοράτου κινδύνου, από πάσης ψυχοσωματικής ασθενείας.
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Κλάδης]

































Δεν υπάρχουν σχόλια: