e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Φινλανδίας

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 11 Σεπτεμβρίου 2023, την έδρα της Ι. Αρχιεπισκοπής Φιλλανδίας, όπου τον υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ελσινκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων, πλαισιούμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Κουόπιο και Καρελίας κ. Αρσένιο και Όουλου κ. Ηλία, και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Χάμινας κ. Σέργιο, μαζί με τον Γραμματέα της Συνόδου των Επισκόπων Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Μιχαήλ Sundkvist και στελέχη της Αρχιεπισκοπής.

Αφού ο Παναγιώτατος προσκύνησε στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ιακώβου και Αικατερίνης, προήδρευσε της πανηγυρικής συνεδρίας της Συνόδου των Επισκόπων της Εκκλησίας της Φιλλανδίας, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, και οι Μητροπολίτες που συνοδεύουν τον Παναγιώτατο, Σεβ. Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίων και Περιστερίου κ. Γρηγόριος. 

Στην εγκάρδια προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου κ. Λέοντος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Φιλλανδίας και στην προσφορά της σήμερα στη σύγχρονή κοινωνία της χώρας αυτής, αντιφώνησε ο Παναγιώτατος, υπογραμμίζοντας τους ακατάλυτους δεσμούς της Εκκλησίας της Φιλλανδίας με τη Μητέρα της Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, από την οποία έλαβε το καθεστώς της αυτονομίας πριν από εκατό χρόνια.

_________

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου





















Δεν υπάρχουν σχόλια: