e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Μεθεορτίως θα τιμηθεί ο Άγιος Γεράσιμος στο Βανάτο (22.10.2023)


Αναγγέλλεται στους αγαπητούς Ενορίτες και Φίλους του Βανάτου ότι ο γείτονάς μας, Όσιος Γεράσιμος ο θαυματουργός, πολιούχος Κεφαλληνίας, θα τιμηθεί στο Βανάτο, ΟΧΙ ανήμερα της 20ής, αλλά μεθεορτίως, δηλαδή την ερχόμενη Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023, στον Ναό της Παναγούλας. Ώρα αρχής Όρθρου: 7.45 π.μ. - Απόλυση Θείας Λειτουργίας: 10.15 π.μ.

Έτσι, κατ' εκείνη την ημέρα, θα προταθεί για προσκύνημα καλαίσθητο Εικόνισμα του Αγίου, το οποίο προσέφερε δεητικά η Οικογένεια του ενοριτών μας κ.κ. Αναστασίου και Αγγελικής Δρογγίτη. Η ίδια Οικογένεια θα προσκομίσει και Αρτοκλασία.

Ο τακτικός κήρυκας του θείου λόγου, εξάλλου, κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας, ετοιμάζει σχετική ομιλία, με θέμα: "Ο γείτονάς μας Άγιος Γεράσιμος, ως γείτονας του Θεού και επίγειος άγγελος".

Όσοι φιλάγιοι, ευπρόσδεκτοι στην εορτή!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: